Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelKıbrısManşetPolisiye – Adli

İki kadın sirkat suçundan mahkemeye çıkarıldı

Lefkoşa'da yolda buldukları banka kartıyla 5 bin 99 TL'lik temassız alışveriş yaptıkları iddiasıyla tutuklanan iki zanlı, mahkemeye çıkarıldı. Zanlıların evinde kartla alınan ürünlerin bir kısmı bulunurken, bazı eşyaların Türkiye'ye gönderildiği belirlendi.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

“Banka Ödeme Emrini Sahteleme ve Sirkat” suçlarından tutuklanan C.B ve B.G mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Derviş Sadeli olguları aktardı. Polis, zanlıların 24 Haziran 2026 tarihinde Lefkoşa’da Zahra Sokak Üzerinde A.B.’nin düşürmüş olduğu banka kartını bularak sirkat ettiklerini söyledi.

Polis, zanlı C.B tarafından aynı gün Girne’de bir mağazadan 3 defa olmak üzere toplam 3.654,96 TL’lik muhtelif markalarda 1 adet terlik, 2 adet şort ve 1 adet gömlek bahse konu kredi kartı ile şifre kullanılmadan temassız ödeme yöntemi ile satın alındığını belirtti.

Polis, B.G’ün de aynı gün Girne’de bulunan bir işyerinden 2 defada toplam 1.445 TL olmak üzere 2 adet English Tea marka kutu çayı ve 1 adet biblo tarzı hediyelik eşya bahse konu kredi kartı ile şifre kullanılmadan temassız ödeme yöntemi ile satın aldığını söyledi.

Polis, zanlıların kredi kartından toplamda 5.099,96 TL harcama yapılarak banka ödeme emrini sahteleme suçunu işlediklerini kaydetti. Polis, mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada zanlıların 27 Haziran 2026 tarihinde Girne’de tespit edilerek tutuklandıklarını, itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiklerini belirtti.

Polis, Girne Kaza Mahkemesinden temin edilen arama emri ile zanlıların huzurunda kalmakta oldukları Girne’deki evde yapılan aramada müştekinin kredi kartı ile satın alınan 1 çift muhtelif marka terlik, 1 adet English Tea marka çay, 1 adet LCW marka gömlek ve muhtelif marka beyaz renk şortun tespit edilerek emare olarak alındığını açıkladı.

Polis, 1 adet gömlek, 1 adet biblo tarzı hediyelik eşya ve 1 adet English Tea marka kutu çayın ise zanlıların vermiş olduğu beyanından akrabaları ile Türkiye’ye gönderildiğini öğrendiklerini ifade etti. Polis, soruşturmanın yeni başladığını, bankadan harcama dökümleri ve ifade alınması gerektiğini, izlenmesi gereken birçok kamera görüntüsü olduğunu belirterek, zanlıların 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Dilşah Karayel, zanlıların 3 gün süreyle tutuklu kalmasına emir verdi.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu