KıbrısManşet

“İki toplumlu konser”

Birleşik Kıbrıs – İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, yaptığı açıklama ile Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkleri "İki Toplumlu Konsere" davet etti

Birleşik Kıbrıs – İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, yaptığı açıklama ile Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türkleri “İki Toplumlu Konsere” davet etti.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

“Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak devam eden açmaz devam ederken, Birleşik Kıbrıs -İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, BM Siyasi ve Barış İnşası İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı  Rosemary DiCarlo’nun Kıbrıs’ı ziyaret etmesinden memnuniyet duymaktadır.

İki Toplumlu İnisiyatif, BM Genel Sekreterinin devam eden çabalarını ve  Kıbrıs halkının, Kıbrıs sorununu barışçıl bir çözüme ulaştırma gayretlerini destekleme taahhüdünü, önemli adımlar olarak değerlendirmektedir.

Birleşik Kıbrıs -İki Toplumlu Barış İnisiyatifi, mevcut çıkmazın aşılabileceği yollara ilişkin tutumunu ana hatlarıyla belirlediği ve  Rosemary Di Carlo’ya, kendisiyle görüşmeyi talep eden bir mektup gönderdi. Mektup ekte yer almaktadır.

Olumsuz siyasi atmosfere rağmen, Birleşik Kıbrıs – İki Toplumlu Barış İnisiyatifi , Kıbrıslı Rumlar ve Kıbrıslı Türklerin ,toplumsal  düzeyde gerçekleştirecekleri ortak eylemlerin ilerleme için temel olduğunu düşünmektedir. Bu bağlamda,  20 Mart 2023 Pazartesi günü, Eleftheria meydanında ” Acıda birleşme, geleceğimiz için birleşme” sloganı altında düzenlenecek “İki Toplumlu Konser” bu beklenti üzerine inşa edilmiştir. Herkesi konsere destek olmaya ve katılmaya davet ediyoruz.

Liderlik düzeyinde gerçekleştirilen eylemler, ne yazık ki müzakere masasındaki çıkmazın aşılmasına yardımcı olmamakta, ana vatanları dahil etmeye yönelik gerçekleştirilen asırlık politikalar, günlük siyasetten öteye gitmemektedir. Bu tür politikalara son verilmesini talep ediyoruz. Barış ve yeniden birleşme için çalışmak, tüm Kıbrıslıların ortak iradesidir ve tüm çabaların yönlendirilmesi gereken yol bu olmalıdır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu