EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

İki toplumlu projelere ödül

“Stelios İki Toplumlu İşbirliği Ödülleri 2024” için başvuruları başladı

“Stelios İki Toplumlu İşbirliği Ödülleri 2024” için başvuruları başladı.

 

AMAÇ BARIŞ
Stelios Vakfı’nın Kıbrıs’ta 14 yıl önce başlattığı “İki Toplumlu Girişimciliği Teşvik” eden ödüllerin bu yıl da verileceği belirtiliyor. Stelios İki Toplumlu İşbirliği Ödülleri 2024 için başvurular, 29 Ocak 2024 ile 15 Mart 2024 tarihleri arasında yapılabilecek. Easy Group marka ailesinin yaratıcısı ve sahibi olan Sir Stelios Haji-İoannou, 14 yıl önce Stelios Hayırseverlik Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olarak, “Kıbrıs’ta kalıcı bir barışı teşvik amacıyla” girişimcilik ödüllerini başlatmıştı.

4 MİLYON EURO’YA ULAŞACAK
“İki Toplumlu Girişimciliği Teşvik” ödülleri kapsamında bu yıl da “iki yerel işletmeden oluşan 10 takımdan 20 girişimcinin her birine 10 bin Euro nakit ödül verilecek. Ödüllerin toplam tutarı ise 200 bin Euro olacak. Kıbrıs’ta 2009 yılında başlayan ve kurumsal bir yapıya ulaşan Kıbrıslı Rum ve Türk iş faaliyetlerine odaklı “Stelios İki Toplumlu Girişimciliği Teşvik Ödülleri” bu yıl verilecek 200 bin Euro ile birlikte toplamda 4 milyon 390 bin Euro’ya ulaşacak.

EN AZ 1 ÇALIŞAN ŞART
Stelios İki Toplumlu Ödülleri için 29 Ocak’ta başlayan başvurular 15 Mart 2024’e kadar yapılabilecek. İlgilenen takımlar, Stelios Hayırsever Vakfı’nın websitesi (www.steliosfoundation.com.cy) üzerinde ilgili bağlantıya tıklayarak ve başvuru formunu indirerek başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapmak isteyen Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum takım ortağının işletmesinin, yıllık cirosu en az 10 bin Euro olması ve kendisi dışında en az bir çalışanı olması gerekiyor. Başvuruya, her iki toplumda işbirliği yapıldığını gösteren belgeler eklenmelidir.

 ÖDÜL TÖRENİ 18 NİSAN’DA
Stelios İki-Toplumlu İşbirliği Ödülleri Töreni, 18 Nisan 2024 de Stelios Hayırsever Vakfı’nın Güney Lefkoşa’daki Merkez Binası’nda gerçekleşecek. İki Toplumlu Ödüllere atıfta bulunan Sir Stelios Haji-Ioannou’nun değerlendirmesi şöyle: “Rum Kıbrıslılar ile Türk Kıbrıslılar arasındaki işbirliği, iki toplum arasındaki güven ilişkilerini geliştirir ve güçlendirir. Bizim desteğimizle geliştirilen ortak faaliyetler, adanın sosyal ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra ortaklıkların ve kooperatiflerin oluşturulmasına da katkı sağlar.”

 

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu