KıbrısManşetToplum

İki Toplumlu Teknik Komite Güney Kıbrıs’ta katillerin yakalanması için soruşturma başlattı

DEVRİM DEMİR

Hunharca katledilen Ayça Alav cinayeti ile ilgili İki Toplumlu Teknik Komitenin Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Salih Can Doratlı GIYNIK Gazetesi’ne konuştu.

Lefkoşa’da 22 Aralık tarihinde Kamerunlu iki kişi tarafından hunharca katledilen Ayça Alav cinayetine ilişkin Kıbrıs’ın güneyine kaçtığı iddia edilen katil zanlıları ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Suç ve Suça İlişkin İki Toplumlu Teknik Komite cinayet günü itibarı ile Güney Kıbrıs’ta da katillerin yakalanması için soruşturma başlattı. İki Toplumlu Teknik Komitenin Kıbrıslı Türk Eş Başkanı Salih Can Doratlı GIYNIK Gazetesine konuşarak Güney Kıbrıs’tan bir takım yeni bilgiler elde ettiklerini söyledi.

Doratlı Kıbrıs Rum Polisi’nin bazı yeni bilgilere ulaştıklarını ve takipte olduklarını belirterek katil zanlılarının yakalanması için Rum yetkili makamlarının da çalışma yaptığını kaydetti.

NELER YAŞANMIŞTI?
KKTC’yi sarsan cinayet 22 Aralık tarihinde Lefkoşa’da yaşanmıştı. Çalışanı ve çalışanının suç ortağı tarafından öldürülen bir çocuk annesi Ayça Alav’a, ailesinin kendisinden haber alamaması üzerine geç saatlerde ulaşılmıştı. ‘Hit bit’ isimli iş yerinde elleri ve kollar bağlı cansız bedenine ulaşılan Alav’ın cinayete kurban gittiği ortaya çıkmış, katillerin Kıbrıs’ın güneyine kaçtığı öne sürülmüştü. Suç ve Suça İlişkin İki Toplumlu Teknik Komite katillerin yakalanarak KKTC yetkili makamlara teslim edilmesi için çalışma başlatmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu