KıbrısManşet

İki uyuşturucu zanlısına ek tutukluluk

Girne'deki yürütülen uyuşturucu soruşturmasında tutuklanan iki zanlı hakkında ek tutukluluk kararı verildi.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından Girne’deki bir otel içerisinde gerçekleştirilen operasyonda zanlı M.Ç.Ö.’nün üzerinde uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanmasının ardından konuyla ilgili bağlantısı görülen ve tutuklanan zanlı H.K. mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Mert Gürtuna, olayla ilgili bulguları aktardı. Mert Gürtuna, zanlılar M.Ç.Ö. ve H.K.’nin Girne’de bir otel içerisinde meydana gelen “Kanunsuz Uyuşturucu Madde (Kokain) Verme, Alma ve Tasarruf” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Polis 25 Haziran tarihinde 00:30 sıralarında Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından  Girne’deki bir otel içerisinde zanlı M.Ç.Ö.’nün üzerinde yapılan aramada, tasarrufunda 8 ayrı paket halinde şeffaf naylonlara sarılı yaklaşık 4 gram ağırlığında kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare olarak alındığını ve zanlının suç üstü tutuklandığını belirtti.

Mert Gürtuna, akabinde zanlıdan yapılan sorguda söz konusu uyuşturucu maddeleri aynı gün zanlı H.K.’dan aldığını beyan etmesi üzerine zanlı H.K.’nın da tespit edilerek tutuklandığını ve soruşturmanın genişletildiğini belirtti.

Polis mesele ile ilgili olarak emare alınan maddelerin analize gönderildiğini, yapılan beyanlar ve alınan ifadelerin teyit tekzip edileceğini belirterek, incelenecek kamera görüntülerini olduğunu, zanlı H.K.’nın uyuşturucuya nereden temin ettiğine dair araştırma yapılacağını belirterek, 3 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren mahkeme zanlıların soruşturma maksatlı 3 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu