GenelKıbrısManşetToplumTürkiye

İkinci kademe şehirler dönemi!

“2023 Gayrimenkul Trendleri” raporu, Türkiye’de “Kira göçünün” emlak piyasasını nasıl etkileyeceğini sorguladı

Pandemiyle başlayan ve barınma maliyetlerinin artmasıyla devam eden zorunlu göç, pahalı kentlerin alternatiflerini yarattı

Türkiye’de İstanbul’un alternatifi Çanakkale ve Sakarya, Ankara’nın alternatifi Bolu ve Konya oldu

İKİNCİ KADEME ŞEHİRLER…

“2023 Gayrimenkul Trendleri” raporu, barınma maliyetlerinin artması ile devam eden zorunlu kira göçünün ikinci kademe şehirlerdeki emlak piyasasını önümüzdeki beş yıl içinde geliştireceğini öngörüyor. Rapor, Gayrimenkul sektörünün geleceğini anlamaya yönelik öngörülerde bulunan Alaaddin Reklam Ajansı tarafından hazırlandı. Rapora göre, dünya genelinde pandemi ile başlayan ve enflasyon ile devam eden süreçte, metropol sakinlerinin %15 ila %28’inin muhtemelen şehir dışına taşınacağı öngörülüyor. Türkiye’de de pandemi ile başlayan ve barınma maliyetlerinin artması ile devam eden zorunlu göç, İstanbul’un alternatifi olarak Çanakkale ve Sakarya, Ankara’nın alternatifi olarak da Bolu ve Konya gibi ikinci kademe şehirlere kaçışı artırdı.

YABANCI ALICI DA ANADOLU’YA…

Rapor, uzaktan çalışmanın etkisiyle başlayan “tatil evlerinde yıl boyu yaşama” ve kurumsal şirketlerin “genel merkezleri büyük şehirler dışına taşıma” eğilimlerinin de ticari taraftaki trendleri etkilediğinin altını çiziyor. Nispeten yoğunluğu az, yaşam kalitesi yüksek şehirlerin hem markalı konut projelerini, hem de yatırımcıları çekeceği ve önümüzdeki beş sene için ekonomik büyüme ve gözde gayrimenkuller için daha fazla değer artışı sağlayacağı öngörülüyor. Emlak piyasasının geçmiş birkaç yıla kadar, İstanbul’un Anadolu Yakası’nda dahi yabancıya satış yapılamazken, şimdi Kartal’dan Beykoz’a kadar satış yapılabilmesi, bu dalganın pek yakında aynı efektle Anadolu’ya da hızla yayılacağına işaret ediyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu