Güney KıbrısManşet

ikinci tur seçimleri Hristodulidis ve Mavroyannis arasında yapılacak

Güney Kıbrıs’ta dün gerçekleştirilen Başkanlık seçimi ikinci tura kalırken, gelecek hafta Pazar günü gerçekleştirilecek ikinci tur seçimleri Hristodulidis ve Mavroyannis arasında yapılacak

Nikos Hristodulidis yüzde 32, Mavroyannis ise yüzde 29,6 oranında oy almayı başardı

Seçime katılım oranı yüzde 72, oy kullanmayanların oranı ise yüzde 28 oldu

NEOFİTU, İKİNCİ TURA KALAMADI…

Güney Kıbrıs’ta ilk turu dün gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinin galibi Dışişleri Eski Bakanı bağımsız aday Nikos Hristodulidis oldu. İkinci sırayı ise AKEL’in desteklediği bağımsız aday Andreas Mavroyannis aldı. Mevcut Başkan Nikos Anastasiadis‘in desteklediği DİSİ adayı Averof Neofitu ise beklenilen oy oranının altında kalarak (yüzde 26,1) yarış dışı kaldı. Hristodulis, Anastasiadis yönetiminin devamı ve Kıbrıs sorununda ayrılıkçı politika güden aday olarak bilinirken, Mavroyannis ise adanın yeniden birleşmesi yönündeki barışçıl politikaları ve vaatleriyle biliniyor.

HRİSTODULİDİS: BÜYÜK SORUMLULUĞU ÜSTLENMEYE HAZIRIM…

Nikos Hristodulidis, Başkanlık seçiminin ilk turunun sonucunun açıklanmasının ardından, “Seçimlerin sonucuna büyük bir saygı duyuyorum ve büyük bir sorumluluk üstlenmeye hazırım” dedi. “Benim inancıma göre sivil toplum, siyasette birleşme, yenilenme ve yeni ahlak arayışında olduğunu açıkça teyit etmişti” diyen Hristodulidis, “Seçimlerin sonuçları sıradan vatandaş için, sivil toplum için, siz binlerce gönüllü için içten bir gurur ve minnet duygusu uyandırıyor. Bu ilk zaferi hepinize borçluyuz” şeklinde konuştu.

MAVROYANNİS: ÜLKEMİZE OLAN SEVGİMİZ BİZİ BİRLEŞTİRİYOR…

Andreas Mavroyannis, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada yandaşlarını “birlikte mücadele etmeye” çağırdı. “Bugün verilen karar açık. Karar hem kişisel olarak beni hem de adaylığım için oy verenleri onurlandırdı” dedi. Başkan Adayı, “Biz bu çabayı başlatıyoruz, herkes burada. Vatan sevgisi bizi ayıran çizgileri ortadan kaldırarak birleştiriyor. Kıbrıs sorununun iki parçalı, iki toplum temelinde çözümüne olan inanç” federal çözüm bizi birleştiriyor. Sağlıklı ve müreffeh bir ekonomi hedefine olan bağlılığımız ve vatandaşlarımızın geleceği için endişemiz, farklılıklarımızın ötesinde.” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu