DünyaKültür SanatManşet

İklim aktivitelerinden ‘Aynadaki Venüs’ tablosuna çekiçli saldırı

İngiltere’de çevreci grup Just Stop Oil üyeleri, Diego Velazquez'in ünlü eserlerinden “Aynadaki Venüs” tablosuna çekiçli saldırı düzenledi

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Ulusal Galeri’de çevreci grup Just Stop Oil üyeleri bir kez daha eylem düzenledi. İklim aktivistleri, Ulusal Galeri’de sergilenen İspanyol Altın Çağı’nın önde gelen ressamlarından Diego Velazquez’in 17’nci yüzyılda yaptığı ünlü eserlerinden “Aynadaki Venüs” tablosuna çekiçli saldırı düzenledi.

Polis saldırıyı düzenleyen 2 iklim aktivistini gözaltına alırken, saldırıda tabloyu koruyan camın tahrip edildiğini belirtti. Just Stop Oil üyeleri, daha önce de birçok ülkede müzelerde sergilenen sanat eserlerini hedef almıştı.

Just Stop Oil’dan yapılan açıklamada, “Hükümetimiz milyonlarca insanı öldüreceğini bilerek DAHA FAZLA petrol lisansı planlarını açıkladı. Buna karşılık, Just Stop Oil’in iki destekçisi, 1914’te Mary Richardson tarafından kesilen Rokeby Venus’u parçaladı.” denildi.

AYNI TABLO 1914’TE SEMBOLİK BİR EYLEMİN KONUSUYDU

Kadın hakları savunucusu Mary Richardson, Aynadaki Venüs tablosunu kesmiş, tablo daha sonra tümüyle onarılmıştı.

Richardson, bu eylemi bir kadın hakları savunucu olan Emmeline Pankhurst için gerçekleştirmişti. Wikipedia’dan aktarımla, Richardson, yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

“Modern tarihin en güzel karakteri olan Bayan Pankhurst’ün Hükümet tarafından yok edilmesini protesto etmek amacıyla mitoloji tarihinin en güzel kadın tablosunu yok etmeye çalıştım . Adalet, renk ve dış hatlar kadar bir güzellik unsurudur. Bayan Pankhurst, kadınlık için adalet sağlamaya çalışıyor ve bunun için Iscariot Hükümeti politikacıları tarafından yavaş yavaş öldürülüyor. Eğer benim yaptıklarıma karşı bir itiraz varsa, herkes böyle bir itirazın ikiyüzlülük olduğunu hatırlasın. Bayan Pankhurst’ün ve yaşayan diğer güzel kadınların yok edilmesine izin verin ve halk, insani yıkımı desteklemeyi bırakana kadar, bu resmin yok edilmesi için bana atılan taşların her biri, onlara karşı hem sanatsal hem de ahlaki ve politik sahtekarlık ve ikiyüzlülüğün kanıtıdır. ”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu