KıbrısManşet

İklim Değişikliği Konulu İlk Yerel Gençlik Konferansı “LCOY CYPRUS 2022”

LCOY Cyprus 2022 için başvurular resmi olarak açıldı (son başvuru tarihi: 15 Eylül 23:59)

İklim Değişikliği Konulu İlk Yerel Gençlik Konferansı “LCOY CYPRUS 2022”

LCOY Cyprus 2022 için başvurular resmi olarak açıldı (son başvuru tarihi: 15 Eylül 23:59)

Başvurunuzu başlatmak için QR kodunu tarayın veya bu bağlantıyı takip edin:

https://forms.gle/PhnWxcLDhHrSYT2n7

Şimdi Kıbrıs Gençliğinin sesini küresel sahnede duyurma şansınız. LCOY Cyprus 2022 için bugün kaydolun!

 

İklim Değişikliği Konulu İlk Yerel Gençlik Konferansı “LCOY Cyprus 2022” 1-2 Ekim 2022’de Kıbrıs’ın kalbinde, Lefkoşa’da, BM Ara Bölgesi’nde gerçekleşecektir.

Etkinlik YOUNGO/UNFCCC, Kıbrıs’taki BM, Kıbrıs’taki İngiliz Yüksek Komiserliği ve British Council tarafından desteklenmektedir.

Gençlik Konferansı (COY), Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin (UNFCCC) resmi çocuk ve gençlik grubu olan YOUNGO’nun resmi etkinliğidir. Alâkalı ve acil iklim ve çevre konularını tartışmak için dünyanın her yerinden gençlerin yıllık olarak bir araya geldiği bir toplantıdır. COY, ağlar oluşturarak gençlerin bilgi ve deneyim alışverişinde bulunabileceği ve böylece iklim eylemi savunuculuklarını güçlendirebilecekleri bir mekan olarak hizmet etmektedir. Ayrıca, COY, kapasite geliştirme ve politika eğitimi yoluyla YOUNGO seçmenlerini tartışmalara katılabilecekleri yıllık UNFCCC Taraflar Konferansına (COP) hazırlamayı amaçlamaktadır.

Kasım 2022’de yaklaşmakta olan COY’u desteklemek için dünyanın her yerinden gençler, Yerel Gençlik Konferansını (LCOY) düzenliyor. LCOY, gençlerin COY’dan kapasite geliştirme ve politika eğitimine erişimini artırmayı amaçlamaktadır. LCOY, COY’a ve dolayısıyla UNFCCC COP’a aktarılabilir sonuçlar geliştirmek amacıyla ilgili yerel, ulusal veya bölgesel iklim ve çevre konularına odaklanmaktadır.

LCOY Cyprus 2022, Kıbrıs’ta ülkemizin başına bela olan acil iklim ve çevre konularını kapsayıcı bir şekilde tartışan ve ilk kez COP müzakerelerine dahil edilmeleri için adanın tüm topluluklarının seslerini bir araya getiren ilk gençlik buluşması olacaktır.

LCOY Cyprus şunları amaçlamaktadır:

– Kıbrıslı gençlerin iklim ve çevre konularındaki bilgilerini artırmanın yanı sıra politika lobiciliği, liderlik, kampanya ve hareket/savunuculuk oluşturma kapasitelerini geliştirmek;

– Kıbrıs’ta yerel, ulusal ve küresel liderleri iklim krizini ele almaya ve COP27 hedeflerini yükseltmeye teşvik eden acil konularda güçlü pozisyonlar üzerinde anlaşmaya varmak;

– İklim ve çevre savunuculuğu çalışmalarını ilerletmek için gençlerin birlikte çalışması için daha fazla alan yaratmak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu