KıbrısManşet

İktidar pazartesi günü nisabı sağlayabilecek mi?

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta hükümetin nisap sağlayamamasından kaynaklı olarak yeni yasama yılının açılışını gerçekleştiremedi.

Cumhuriyet Meclis Genel Kurulu, geçtiğimiz hafta hükümetin nisap sağlayamamasından kaynaklı olarak yeni yasama yılının açılışını gerçekleştiremedi.

Perşembe günü muhalefetin desteği ile ilk denetim günü toplantısını gerçekleştiren Meclis Genel Kurulu, pazartesi günü ise yoğun bir gündem ile toplanması bekleniyor.

MANAVOĞLU: HÜKÜMET NİSAP İÇİN DESTEK İSTEMEDİ SANIRIM MECLİS’İ AÇACAKLAR

Gıynık Gazetesi’ne konuşan Halkın Partisi Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu ise hükümet kanadının kendilerinden bir destek istemediği ifade etti. Sessizliğe bürünen iktidarın nisap için destek istememesi akıllara yeterli sayıya ulaştı mı sorusunu getirirken, “Hükümet bizimle bir istişarede bulunmadı. Hükümet ve Başbakan bu kadar rahat olduğuna göre sanırım Meclis açılacaktır, açılmayacak ise olumlu bir durum yoksa da bu kadar rahatlar ise o daha da sıkıntılı bir durumdur” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Meclis’in gündemde yer alan tasarı ve öneriler ise şunlardır:
“Orman (Değişiklik) Yasa Önerisi, Kan ve Kan Bileşenlerinin Kalite ve Güvenliği Yasa Tasarısı, Emeklilik (Değişiklik No:2) Yasa Önerisi, Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasa Tasarısı, Vasiyetnameler ve Veraset (Değişiklik) Yasa Önerisi, Evlilik Dışında Doğan Çocuklar Yasa Önerisi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Seçimlerinin Yenilenmesine İlişkin Yasa Tasarısı (Y.T.No:230/4/2021) ve Seçim Tarihini Belirlemek, Seçim ve Halkoylaması Yasası Değişikliklerini Hazırlamak ve Görüşmek Üzere Geçici ve Özel (Ad-Hoc) Komitenin Tasarıya İlişkin Raporu.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu