KıbrısManşetSağlıkSiyaset

İlçeler arası seyahat yasağı kaldırıldı

Bakanlar Kurulu haftalık rutin toplantısını gerçekleştirdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, sokağa çıkma yasağı konusunda 1 hafta daha kararların devamı yönünde karar ürettiklerini vurguladı


Bakanlar Kurulu haftalık rutin toplantısını gerçekleştirdi. Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yapan Başbakan Ersan Saner, sokağa çıkma yasağı konusunda 1 hafta daha kararların devamı yönünde karar ürettiklerini vurguladı.

Bakanlar Kurulu toplantısında alınan kararlar şu şekilde: 

*5-12 Nisan tarihleri arasında, Pazartesi-Cumartesi saat 22.00 ile saat 05.00 arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

*Pazar günleri sadece fırın, benzin istasyonu ve eczanelerin açık olmasına ve tam sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildi.

*Pazar günü tam sokağa çıkma yasağının devam edecek olması nedeniyle, YDP kurultayı 10 Nisan’a alındı.

*Pazartesi-Cumartesi marketlerin çalışma saatleri 07.00-21.00 saatleri arasında açık olacak. Sipariş alma, raf tanzimi işlemleri de aynı saatlerde yapılacak.

*Sinema salonları, nişan, düğün salonları, doğum günleri, mevlitler, bar, taverna, casino, her türlü oyun salonları, masaj salonları, SPA, gece kulüpleri, club, hamam ve saunalar kapalı kalacak.

*Tüm kamu kurum ve kuruluşları normal çalışma düzenine geri dönüyor.

*Gazimağusa, Lefke, İskele ve Güzelyurt arasındaki kontrollü geçiş uygulamasının kaldırılmasına karar verildi. Tüm ilçelerde ilçe içi ve ilçeler arası toplu taşımacılığın yapılmasına imkan tanınıyor. Otobüs, taksi ve minibüslerde, şoför yanına yolcu almadan, ve şoförün arka koltuğu da boş kalacak şekilde, yüzde 50 kapasiteyle hizmet verilecek.

*Pile’de ikamet edenler, 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testleriyle geçiş yapılabilecek.

*Berber, kuaför, dövme salonları saat 20.00’ye kadar hizmet verebilecek ve 14 günde bir PCR testi yapabilecekler. Öğrenciler de belirtilen koşullar kapsamında sınavlarına girebilecek.

*Sanatçılar da provalarını yapabilecekler. Salonun 3’te 1’i dolu olmak kaydı ile seyirci alınabilecek, görevlilerde 48 saatlik negatif test aranacak, maske ve mesafeye uyulacak.

*Müzik ve bale eğitmenleri teke tek kaydıyla derslerine başlayabilecekler.

*Ulusal veya uluslar arası sınavlara belirtilen koşullarda girilebilecek.

*Tiyatro, sergi sanat dallarında gibi provalar yapılabilecek,

*Müzik, bale eğitimleri teke tek başlayabilecek.

*7 Nisan 2021’e kadar internet cafelerde çalışanlar PCR testlerini tamamlayacaklar, Üst Komite’nin kararı çerçevesinde 8 Nisan’da hizmet vermeye başlayacak.

*Kütüphaneler 5 Nisan’da açılabilecek

Diğer Haberler

Başa dön tuşu