KıbrısManşetToplum

İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, belediyeler reformu tartışmalarını değerlendirdi

İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, belediyeler reformu tartışmalarıyla ilgili olarak, “Ne pahasına olursa olsun bu reform geçecek demek ne kadar doğru değilse, ne pahasına olursa olsun biz bu reformu geçirmeyiz demek de o kadar yanlıştır” dedi

İletişim Uzmanı Özdemir Tokel, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden belediyeler reformu tartışmalarını değerlendirdi.

Belediyeler reformunun getirisi veya götürüsü konusunda bir anlaşılmazlık olduğunu belirten Tokel, “Belediyelerin, yapısal ve mali dönüşüme ihtiyaç duydukları bir vakadır. Ne var ki; ülkede ki tüm ihtiyaç duyulan reformlar gibi, bir reform daha kasaba usulü politikalara kurban edilmek üzeredir” ifadelerini kullandı.

Tokel, reformların hayat bulmasını sağlayan iradenin temel gücün inat değil inanç olduğunu söyleyerek, “İnanç, reformun mütemmim cüzüdür” dedi.

Tokel’in açıklamasının devamı şu şekilde:

“Reformu yapan, yaptığı reforma inanmıyorsa inatla bunu geçiremez keza reforma karşı duran, duruşunu inançla değil inatla yapıyorsa onun da geri kalır tarafı yoktur.

Vatandaşın arzusu açıktır, nettir. O da iyi hizmettir. O yüzden bu süreç de baddos olup diğer tüm ihtiyaç duyulan reformların önünü kapatacak kara bir tecrübeye dönüşmeden herkes kendine gelmelidir.

Ne pahasına olursa olsun bu reform geçecek demek ne kadar doğru değilse, ne pahasına olursa olsun biz bu reformu geçirmeyiz demek de o kadar yanlıştır.

Sadece belediyeler değil, ülkenin top yekün bir çıkmazda olduğunu yeniden hatırlatmakta fayda vardır.

Hülasa; Kör düğüm haline getirilmiş her konuda kaybedilen her saniye, müdahale bekleyen diğer sektörlerin iyileşme fırsatından çalınan hayati bir zamandır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu