EkonomiKıbrısManşet

Ilık: Boşuna verilecek tek bir kuruş kalmadı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, pandemi sürecinde yapılan yanlışlar olduğunu belirterek, sıfır vaka olan yerlerin neden hala kapalı tutulduğunu sordu, boşuna verilecek tek bir kuruş kalmadığını vurguladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Çelebi Ilık, BRT’de Baykan Gürses’in sunduğu 45+ programında gündemi değerlendirdi.

“ORTAK AKILLA KARARLAR ALINMALI”

Koronavirüs salgınının 2023 yılına kadar devam etmesinin öngörüldüğünü dile getiren Ilık, ortak akılla erken ve yerinde kararlar alınması gerektiğini ifade etti.

Meclisin bugüne kadar gelinen süreçte yaptığının dışında Koronavirüs ve ekonomi gündemiyle her gün toplanması gerektiğini kaydeden Ilık, vekillere açık çağrıda bulundu. “Bu konuda bir eksiklik görüyorum” diyen Ilık, meclisin üretip fikirleri de hükümete sunması gerektiğini dile getirdi.

“50 VEKİLİN GÖREVİ NEDİR?”

“50 vekilin görevi nedir?” diye soran Ilık, meclisin sorumlu olduğunun altını çizerek, “İşleri bu üretmeleri lazımdır. Alışılagelmiş bir rahatlık var… Bu ülkede bir hayat pahalılığı var; Koronavirüs belası var” ifadelerini kullandı.

Meclisin Koronavirüs gündemiyle özel toplantılarla ekonomi ve sağlık bacağıyla ilgili fikir üretmesi gerektiğini vurgulayan Ilık, “Yok kurultay yapalım, yok muhalefet edeyim ruhuyla pandemi atlatılamaz” diye konuştu.

“KAYNAĞA ULAŞACAĞIZ”

“Prim ödemelerin gerileme oldu mu?” sorusuna ise Ilık, “Şubat ayını kapalı geçirdik. Bu ay, geçtiğimiz aylara nazaran bir gelirimiz olmadı. Sosyal Sigortaların maaş ödemeleriyle ilgili maliye mükellefiyetleri dışında istenilen para 42 milyon TL’dir. Bu kaynağa ulaşacağız. Ne Sosyal Sigortalar, ne de maaş ücret anlamında sıkıntı olmayacak ama bu gelirlerimizde sıkıntı yaşadığımız gerçeğini ortadan kaldırmıyor. Sosyal sigortalar, memur ve işçi maaşlarında sıkıntı olmayacak. Çaresi bulunacak ancak boşuna verecek tek bir kuruş bile yok. İnsanlarımız için artık bir çare bulmamız lazım. Herkes işine dönsün. Ekmek parasını kazansın” yanıtını verdi.

Pandemi sürecinde en çok küçük esnafın etkilendiğini söyleyen Ilık, “Bana göre yaptığımız yanlışlar var. Lefke’de 0 vaka açıklayıp, Lefke’yi nasıl kapatırsınız? Oradaki esnaf sizden katkı almak için müracaat yapacak. Kapanmayalım demiyorum ama sıfır vakanın olduğu yerleri neden kapatıyorsunuz? Biri bunu açıklasın. Bu dediğim yanlışsa neden otellerden ev karantinasına geçiyoruz. Çünkü para bitti” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu