ManşetSporSürmanşet

İlk kafa golü

Futbol oynadığı dönemlerde attığı kafa golleri ile ünlü olan yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Cumhurbaşkanlığı Spor ve Gençlik Konseyi" için düğmeye bastı

GIYNIK SPOR

TALİMATLAR VERİLDİ

KKTC’nin 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar görevi resmen devraldıktan sonra teamüller gereği ilk resmi ziyaretini Türkiye’ye yaptı ve dün adaya döndü. Tatar bu ziyaret öncesinde ülkemizin en büyük problemlerinden birisi olan spor konusunda da harekete geçilmesi için gerekli talimatları verdi.

İSİMLER BELİRLENİYOR

Cumhurbaşkanı, seçim sürecinde de manifestoları arasında yer alan Spor ve Gençlik Konseyi’nin kurulması için resmen düğmeye bastı. Güvenilir kaynaklardan elde edilen bilgilere göre konseyin kimlerden oluşacağı ile ilgili isimlerin belirlenmeye başladığı ve görüşmelerin de yapıldığı öğrenildi.

TÜRKİYE’DEN DESTEK

Türkiye ile ilişkileri arttırmayı ve çok daha ileriye taşımayı hedefleyen Ersin Tatar, spor konusunda da bundan faydalanmak istiyor. Özelikle tesisleşme ve uluslararası alanda ülkemiz sporunun ve sporcularının yaşadığı sıkıntıların gidirilmesi noktasında Türkiye ile işbirliği yapılacağı gündemde.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SPOR VE GENÇLİK KONSEYİ”NİN OLUŞUMU, AMACI VE HEDEFLERİ

* Spor ve Gençlik Konseyi’nde, spor bilimci/uzman/akademisyen, spor hukuku, federasyonlar ve üniversitelerden kişiler yer alacak.

* Konsey, cumhurbaşkanın görev süresi olan 5 yıllık süreçte kısa/orta/uzun vadeli projeler hazırlayacak ve hayata geçirecek.

* Konsey, sporda ulusal ve uluslararası bakımdan iki ana çıkış noktası üzerinde duracak. Ulusal spor politikasının gelişimi, ilerlemesi ve ayağa kalkması yanında uluslararası alanda da bir çıkış bulmak için çalışmalar yapılacak.

* Bireysel ve takım sporları ayrı ayrı , üniversiteler, paralimpik, olimpik ve olimpik olmayan sporların gelişimleri konusunda çalışmalar yapılacak.

* ış temsiliyet modelleri, teşvik ve ödül, başarılı sporcuların takip programları, hükümetlerin programlarına değişilemeyecek şekilde yasalarla konulması çalışılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu