Diğer SporlarKıbrısManşetSpor

İlklerin kadını Hazel Oraç

HAZEL ORAÇ ROMANYA’DA İLKLERİ BAŞARDI:
KKTC Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu Milli Sporcusu Hazel Oraç, Uluslararası Vücut Geliştirme ve Fitnes Federasyonu (IFBB- International Federation of BodyBuilding and Fitness) tarafından Romanya’nın Sibiu kentinde düzenlenen Vücut Geliştirme ve Fitnes Şampiyonası’nda ilkleri başardı.

İLK KADIN ELİTE PRO SPORCUMUZ OLDU:
Şampiyonada birçok ülkeden elit sporcularla aynı podyumda zorlu ve kıyasıya bir mücadele veren milli sporcumuz, emeklerinin karşılığını aldı. Kadınlar Body Fitness kategorisinde şampiyonluk elde eden Hazel Orac, Overall’da da birinciliği alarak IFBB Elite Pro Card sahibi oldu. Kariyerine artık IFBB Elite Pro Ligi’nde devam edecek olan Hazel ülkemizde bunu başaran ilk kadın sporcu olarak da tarihe geçti.

ORAÇ: “İNANILMAZ GÜZEL BİR DUYGU”:
Başarılı sporcu Hazel Oraç tarihi başarısının ardından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Elite Pro unvanına sahip olan ilk body kadın sporcu olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum. Önceki yıllarda da yurt dışında derece alan ilk kadın vücut geliştirme sporcusu olarak, kariyerimi bu şekilde yükseltebilmek inanılmaz güzel bir duygu. Her ne kadar podyuma tek başıma adım atsam da bu süreçte yanımda olan, bana her anımda destek veren o kadar çok kahramanım var ki. Hepsine fazlasıyla teşekkür ediyorum.”

BAŞARILI TEMSİLİYET:
Aynı yarışmada yarışan erkek sporcularımızdan Emir Özekman vücut geliştirme kategorisinde üçüncü olurken, men physic kategorisinde mücadele veren Enver Mesutoğlu da beşincilik elde etti. Şampiyonada Sel Sarıtaş milli takım antrenörü, federasyon başkanı Ali Dahlameroğlu da uluslararası hakem olarak görev aldılar ve kafile ülkemizi başarıyla temsil etti.

 

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu