EğitimKıbrısManşet

İlköğretim 13 Eylül’de, ortaöğretim ve liseler 14 Eylül’de açılıyor

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, bu sabah katıldığı TV programında okulların ne zaman açılacağıyla ilgili bilgi verdi.

HİÇBİR ÜLKEDE BULAŞ KAYNAĞI OKULLAR DEĞİL… “Hiçbir ülkede bulaşın kaynağının okullar olduğu belirtilmemiştir” diyen Amcaoğlu, uzmanların yapmış olduğu açıklamalarda özellikle 11 yaş altı çocukların kronik hastalıkları olmaması durumunda hastalığı asemptomatik geçirdiklerinin ve daha erken sürede iyileştiklerinin belirtildiğine değindi.

EĞİTİMDE DAHA FAZLA KAYIP YAŞANMAYACAK… “Dünyadaki diğer ülkeler bu süreci nasıl aşmışsa biz de telafi programlarıyla geçmiş yılların kaybını öğretmenlerin destekleriyle birlikte yapacağız” diyen Amcaoğlu, öğretmenler sendikalarından ders saatlerinin artırılması yönünde önerilerin geldiğinden bahsetti.

DEVLET OKULLARINDAN KAYIT PARASI ALINMASI YASAL DEĞİL… Amcaoğlu, Eski Maliye Bakanı olarak da görüşlerini belirterek, okulların bağış almamaları durumunda kendilerini kalkındırmalarının mümkün olmayacağını ifade etti ve “Kayıt parası değil de bağış konusuna hem fikirim. Kayıt parasının da yasal olmadığını savunuyor ve bu fikrin arkasında duruyorum” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Olgun Amcaoğlu, bu sabah katıldığı TV programında okulların ne zaman açılacağıyla ilgili bilgi verdi.

Bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası eğitim konusunda kesin kararlar alınacağından bahseden Amcaoğlu, kesin tarihleri açıkladı.

İlköğretimin 13 Eylül’de, ortaokul ve liselerin ise 14 Eylül’de açılmasının planlandığını ekleyen Amcaoğlu, sınıflarda 25 kişi ve altı olması durumunda maske takma zorunluluğunun olmayabileceğinden bahsetti.

Amcaoğlu, “Okullarımızda hijyenle ilgili tüm tedbirler alındı. Tüm tetkikler yapılacak ve eğitimde daha fazla vakit kaybetmeden başlanacak.” diyerek, tüm okullarda random antijen testlerinin hangi sıklıkla yapılacağı noktasının da bugün netlik kazanacağını belirtti.

“11 YAŞ ALTI ÇOCUKLAR HASTALIĞI ASEMPTOMATİK VE HAFİF GEÇİRİYOR”

Şu an Pandemi Hastanesi’nde 67 kişinin tedavi gördüğünü ve 7 hastanın Yoğun Bakım Ünitesi’nde olduğuna dikkat çeken Amcaoğlu, ölümle sonuçlanan vakaların çoğunun 60 yaş üzeri kronik hastalıkları olduğu, çoğunluğunun erkek hastalardan oluştuğunu belirtti.

Amcaoğlu, bulaştan etkilenen tek ülkenin KKTC olmadığını ifade ederek, okullar açılınca da bulaş olma ihtimalinin işyerlerinde de olduğu gibi yüksek olduğunu söyledi.

“Hiçbir ülkede bulaşın kaynağının okullar olduğu belirtilmemiştir” diyen Amcaoğlu, uzmanların yapmış olduğu açıklamalarda özellikle 11 yaş altı çocukların kronik hastalıkları olmaması durumunda hastalığı asemptomatik geçirdiklerinin ve daha erken sürede iyileştiklerinin belirtildiğine değindi.

Öte yandan, sadece yurt dışından gelecek öğrencilere ayrılan aşı sayısının 40 bin doz AstraZeneca olduğunu ifade eden Amcaoğlu, aşıları olmayanların geldikleri ülkenin renk koduna göre aşılanacaklarını belirtti.

AMCAOĞLU: EĞİTİMDE DAHA FAZLA KAYIP YAŞANMAYACAK

Amcaoğlu, hem eğitimde hem de akademik programlarda yapılacak telafilerin taslağının hazır olduğunu söyleyerek, bunların dünyadan örnek alınarak hazırlandığını ve eğitimdeki eksikliklerin giderileceğini ifade etti.

“Dünyadaki diğer ülkeler bu süreci nasıl aşmışsa biz de telafi programlarıyla geçmiş yılların kaybını öğretmenlerin destekleriyle birlikte yapacağız” diyen Amcaoğlu, öğretmenler sendikalarından ders saatlerinin artırılması yönünde önerilerin geldiğinden bahsetti.

Öğretmenlerin yaptığı fedakarlıkların kendilerine güç verdiklerine değinen Amcaoğlu, “Çünkü Bakanlık olarak bir karar alabilirsiniz ama eğitim uzmanlarıyla istişare etmezseniz hiçbir verim alamazsınız” dedi.

Amcaoğlu, ortak aklın ürünüyle karar alarak, yollarına devam ettiklerini ve KKTC’de sıkıntı çeken tüm öğrencilerin mağduriyetlerini gidermek için uğraştıklarını vurgulayarak, “Güz Dönemi ile ilgili izlenecek yolu gerekli komitelerle görüşüp, yapılması gerekenleri 9 maddede sıraladık ve bu Resmi Gazete’de de yayınlandı” şeklinde konuştu.

“DEVLET OKULLARINDAN KAYIT PARASI ALINMASI YASAL DEĞİL”

Herkesin aklında soru işareti olan diğer bir konunun ise devlet okullarından kayıt parası alınıyor olmasından bahseden Amcaoğlu, en büyük bütçeye Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın sahip olduğunu ve bu hususta ayrılan bütçelerin de bir an önce devreye girmesi gerektiğini savundu.

Amcaoğlu, Eski Maliye Bakanı olarak da görüşlerini belirterek, okulların bağış almamaları durumunda kendilerini kalkındırmalarının mümkün olmayacağını ifade etti ve son olarak şunları ekledi:

“Kayıt parası değil de bağış konusuna hem fikirim. Kayıt parasının da yasal olmadığını savunuyor ve bu fikrin arkasında duruyorum.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu