EkonomiGenelKıbrısManşet

“İmar Yasa Tasarısı” masaya yatırılacak

Başbakan Yardımcılığı meclisten geri çektiği, “İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile ilgili meslek odalarına diyalog çağrısı yaptı

Başbakan Yardımcılığı meclisten geri çektiği, “İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı” ile ilgili meslek odalarına diyalog çağrısı yaptı

AÇIK DİYALOG ÇAĞRISI

Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı, revize edilmek üzere geri çekilen “İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı” üzerinde görüşmelerin başlaması kararı aldığını açıkladı. Gelinen aşamada daha fazla vakit kaybedilmeden İmar Yasası üzerinde görüşmelerin başlaması kararı alındığı kaydedilen açıklamada, yasanın sürdürülebilir hale gelmesi amacıyla ilgili meslek odalarını pazartesi günü saat 14.00’te bakanlıkta yapılacak istişare toplantısına davet ederek, kamuoyu nezdinde açık diyalog çağırısında bulundu.

BAKANLIK GERİ ÇEKMİŞTİ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, meslek odalarının ortaya koyduğu ortak görüş dikkate alınarak, Bakanlık yetkilileri tarafından yapılan değerlendirme toplantısı sonrasında, Cumhuriyet Meclisi’ne gönderilen İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın, ilgili meslek odaları ile yeniden görüşülerek bilimin ışığında sürdürülebilir büyümeye imkan verecek şekilde revize edilmesi amacıyla Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu tarafından geri çekildiği hatırlatıldı.

FIRTINALAR KOPARMIŞTI

Şubat ayının ilk yarısında Meclise sunulan İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı tepkileri de beraberinde getirmişti. Başta Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (KTMMOB) olmak üzere birçok kurum ve kuruluş tasarıyı eleştirirken, KTMMOB Başkanı Tunç Adanır, “Hükümetin tek gündeminin Türkiye’de yaşanan felaket, bu felakette zarar gören vatandaşlarımızın sağlığı, ailelerin ihtiyaçları ve yardım ekiplerinin koordinasyonu olması gerekirken; alelacele İmar Yasasını değiştirmek istemeleri nasıl bir ajandanın yaptırımıdır; bilemiyoruz…” demişti. Gösterilen tepkiler tasarının geri çekilmesini sağlamıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu