GenelKıbrısManşet

İmar yasası Meclis’te deprem yaratacak!

Dikkatlerin Türkiye’deki yıkıcı depremde olduğu bugünlerde İmar Yasası’nın değiştirilmesi için atılan adım tepki yarattı

Şehir Plancıları Odası: Meslek odaları kent planlamasından devre dışı bırakılmak isteniyor!

“Rant çevrelerinin çıkarlarını engelleyen her türlü hukuksal engeli ortadan kaldırmak istiyorlar”

KTMMOB Başkanı: İmar Yasasını değiştirmek istemeleri nasıl bir ajandanın yaptırımıdır?

DEPREM GÜNLERİNDE APAR TOPAR…

Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (KTMMOB) vize alınması zorunluluğunu ortadan kaldıran yasa değişikliğinin yarattığı fırtına dinmeden bu kez de İmar Değişiklik Yasa Tasarısı’nın Meclis’e sunulduğu öğrenildi. KKTC halkını da derinden etkileyen Türkiye’deki yıkıcı depremin yarattığı sıkıntıların yaşandığı bugünlerde apar topar Meclis gündemine sokulan tasarıya hem KTMMOB hem de Şehir Plancıları Odası’nın (ŞPO) tepkisine yol açtı. ŞTO, meslek odalarının kent planlamasından devre dışı bırakılmak istendiğini savundu.

RANT ÇEVRELERİNİ DURDURAN ENGELLER…

ŞTO’dan yapılan açıklamada “Her iki tasarının da ortak yanı, ilgili konularda ana yetki ve söz sahibi paydaşların sürecin dışında tutulmasıdır” denilerek, tasarıların geri çekilmesi istendi. “Yapılan değişiklik tasarıları ile sözde trenin sağlıklı bir şekilde hedeflenen yere varması isteniyor ancak çözüm olarak raylar, tamirciler ortadan kaldırılıyor” denilen açıklamada, “Amaç, son 7 yıldır attığı her yanlış adımı, her gayri yasal kararı mahkemeye taşınarak durdurulmuş idarenin, rant çevrelerinin çıkarlarını engelleyen her türlü hukuksal engeli ortadan kaldırmak!” ifadeleri kullanıldı.

NASIL BİR AJANDANIN YAPTIRIMI?

KTMMOB Başkanı Tunç Adanır da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, tasarının Meclis’e sevk edilmesine tepki gösterdi. Adanır açıklaması şöyle: “İmar (Değişiklik) Yasa Tasarısı’nın Meclis’e sevk edildiğini öğrendik. Hükümetin tek gündeminin Türkiye’de yaşanan felaket, bu felakette zarar gören vatandaşlarımızın sağlığı, ailelerin ihtiyaçları ve yardım ekiplerinin koordinasyonu olması gerekirken; alelacele İmar Yasası’nı değiştirmek istemeleri nasıl bir ajandanın yaptırımıdır; bilemiyoruz…”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu