GenelKıbrısManşet

“İmarsızlığın bedelini kaos ve yıkımla ödüyoruz”

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli Turizm ve Çevre Bakanlığı önünde çadırlı eylem başlattı.  Ülke siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştiren Sarıçizmeli ile bir belediye başkanının ilk kez çadırlı eylem gerçekleştirdiğine şahit olundu.

Mehmetçik Belediyesi Başkanı Cemil Sarıçizmeli Turizm ve Çevre Bakanlığı önünde çadırlı eylem başlattı.  Ülke siyasi tarihinde bir ilki gerçekleştiren Sarıçizmeli ile bir belediye başkanının ilk kez çadırlı eylem gerçekleştirdiğine şahit olundu.

GIYNIK’a konuşan Sarıçizmeli, Mehmetçik imar planının hayata geçirilmemesi nedeniyle Turizm ve Çevre Bakanlığı’nı tercih etti.

Ülkede yasal çerçevede hareket etmeyen bir siyasi yapı oluştuğunu vurgulayan Sarıçizmeli, Mehmetçik İmar Planı’nın hayata geçirilebilmesi için Birleşik Kurul’un toplanması gerektiğini söyledi ve kurul toplanana kadar eylemini sürdüreceğine kararlı olduğunu belirtti.

“ÜÇ AYDIR KURULUN TOPLANMASINI BEKLİYORUZ”

Sarıçizmeli, “Bizim yaptığımız çalışmalarla Mehmetçik İmar Planı devletin yürütmesi gereken sürece gelmiştir.  Temmuz başından itibaren üç aylık süredir bu kurulun çağrılması için bekliyoruz. Normal şartlarda Ağusatos ayı sonunda Mehmetçik İmar Planı’nın yasallaşması gerekiyordu. Hükümet yasanın geçmemesi için bekleme sürecine girdi” dedi.

İmar planın diğer imar planları gibi askıda kaldığını ifade eden Sarıçizmeli, “Turizm Bakanının bu konuda adım atması gerekmektedir.  Birleşik Kurulu’nun çağrılacağı güne kadar burada bekleyeceğiz” diye konuştu.

 

“SİYASETİ DEĞİL BÖLGEMİ DÜŞÜNÜYORUM”

“İmarsızlığın plansızlığın bu ülkede yarattığı kaos ve yıkımı hep birlikte her gün yaşıyoruz” şeklinde konuşan Sarıçizmeli, “ Siyaseti düşünerek adımları atmıyorum bölgemin insanımın ülkemin o günkü şartlar gerekliliği yerine getirmesi gerekli şeyleri yapmak zorundayız. Hükümet tarafından siyasi kaygıları olan var mıdır vardır. Onların baskısıyla planın bir türlü yürürlüğe geçilmesine karşıdırlar. Kişisel olarak da karşı duruşlar var. Sayın Başbakanın imar planlarına sıcak bir bakış açısı olmadığını biliyorum. Biz kendi bölgemizde nasıl gelişeceğimize karar vermeliyiz yerel bir yönetimimiz var bizim hakkımızdır planlı bir yaşam istemek.  20 yılı aşkındır emirnameleri olan bir bölge var. planlı bir yaşama geçilmesi için imar planının şart olduğunu düşünüyoruz. Biz siyasi kaygılar beslemiyoruz. Geleceğimizle ilgili yaptığımız işleri bizim karar vermemiz için talebimiz var.  Ülkemizdeki tüm belediyelerin imar planlarına kavuşması gerekiyor. Devletimizin yayınladığı bir ülkesel fiziki plan var. 2017 yılına kadar tüm belediyelerin imar planlarını hayata geçirmeleri hükmü var. bunu yerine getirmeye çalışan belediyeler o emri verenler tarafından engelleniyor” ifadelerini kullandı.

“İMAR PLANI YAPMADIK DİYE ÖVÜNEN BİR HÜKÜMETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

Öte yandan Mehmetçik Belediye Başkanı’nın yanına giden Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu  ise şunları kaydetti,  “İmar planı çalışmaları bir noktaya geliyor bitiyor ama ülkemizde 40 senedir imar planı yapmadığı için övünen yöneticilerimizle böyle bir hükümetle karşı karşıyayız. Başkana da söyledim yapmayacaklar.  Yapılması için mücadele etmemiz lazım bu mücadelenin bir tanesi de budur. Planlı şehirler yaratırlarsa yarın kurultay var kurultayda nasıl arazi dağıtacaklar? Sonra yerel ve genel seçimlerde nasıl dağıtacaklar? Dağıtamayacaklar. Durum ortada. Mehmetçiğin öyle olmaması için bir kişi çıkıyor ve imar planı çalışıyor seçim uğruna makarna dağıtmıyor, asfalt dökmüyor imar planı yaptırıyor ki kendi görevi de değil. Plan bitiyor ama başımızdakiler imar planını yürürlüğe koymamak için engel koyuyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu