Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
KıbrısManşet

İnce: Kredilerin yapılandırılmasında söylenenlerle uygulananlar aynı değil

GİAD Başkanı Muhit İnce, kredilerin yapılandırması ile ilgili masaya konulan tedbirlerin, icraatta söylendiği gibi uygulanmadığını ve uygulamaların bankaların inisiyatifine bırakıldığını söyledi

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Muhit İnce, BRT’de Manşet programında Mali ve İktisadi İşbirliği Protokolü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Muhit İnce, yaşanılan bu zor dönemde kaynak protokolün imzalanmasının son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, kaynakların ne zaman ve ne şekilde aktarılacağının da önemli olduğuna vurgu yaptı.

Muhit İnce, protokolle ilgili 2 sayfalık bir bölümün kendileriyle paylaşıldığını ve ayrıntıları bilmediklerini ifade etti.

İnce, elde ettikleri bilgilere göre reel sektöre ayrılan kaynaktan 250 milyon TL hibe verileceğini ve 1 milyar TL kredi kullandırılacağını dile getirdi.

İnce, Organize Sanayi Bölgelerinin elden geçirilmesi ve geliştirilmesinin önemli olduğunu aktardı.

Türkiye ile 2020 yılında imzalanan protokolde gelmesi gerekenden az bir kaynak aktarıldığına işaret eden İnce, “Bunun nedenleri önemlidir” dedi.

İnce, piyasaya bir an önce para sürülmesi gerektiğini savundu.

Başbakanın geçen hafta kredilerin yapılandırması ile ilgili açıklama yaptığını ancak masaya konulan tedbirlerin, icraatta söylendiği gibi uygulanmadığına işaret eden İnce, uygulamaların bankaların inisiyatifine bırakıldığından bahsetti.

 

 

 

 

KAYNAK:HABER KIBRIS

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu