GenelKıbrısManşetSağlıkSiyaset

İncirli: Birileri Sağlık Bakanı’na hükümet istifa etmiş olsa da aşı ve sağlıktaki elzem ihtiyaçlarla ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmalı 

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sıla Usar İncirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vaka sayılarında düşüş olmamasının temel nedeninin aşılamadaki yetersizlik olduğunu ifade etti. 

Gıynık Sosyal Medya

Cumhuriyetçi Türk Partisi Milletvekili Sıla Usar İncirli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, vaka sayılarında düşüş olmamasının temel nedeninin aşılamadaki yetersizlik olduğunu ifade etti. 

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli, haftalık covid raporuna göre vaka sayılarının bir önceki haftaya göre düşmeyerek yükseldiğine dikkat çekerken, covid-19’a karşı aşılamada ciddi eksiklikler ve aksamalar olduğunu belirtti. 

Sıla Usar İncirli, ülkede aşılama oranının kabul edilemeyecek kadar düşük olduğunu ifade ederken, aşılamada geri kaldıkça günlük vaka sayılarında hedeflenen düşüşe ulaşılamayacağını belirtti. 

İncirli, “Birileri Sağlık Bakanı’na hükümet istifa etmiş olsa da aşı ve sağlıktaki diğer elzem ihtiyaçlarla ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmalı.” ifadelerini kullandı. 

CTP Milletvekili Sıla Usar İncirli’nin sosyal medya paylaşımının tamamı şu şekilde: 

“Vaka Sayılarında Düşüş Olmamasının Temel Nedeni Aşılamadaki Yetersizliktir 

Peki Ülkede Yeterli Aşı Var Mı? 

Ülkemizdeki sağlık krizi ürkütücü bir şekilde sürüyor. Haftalık Covid Raporu’na göre vaka sayıları bir önceki haftaya göre düşmüyor, yükseliyor. Covid-19’a karşı aşılamada ciddi eksiklikler ve aksamalar var. Özellikle sonbahar aylarında sorunlar daha da artacak.  

Aşılama oranımız kabul edilemeyecek kadar düşük. İnaktive aşı uygulanan ve üzerinden 4-6 ay geçen kişiler aslında artık büyük oranda virüse karşı bağışık olmamasına rağmen Sağlık Bakanlığı tarafından çift aşılı kabul ediliyor. Ülkede kime hangi önceliğe göre aşı yapıldığı, inaktive aşı olanların yeniden aşılanma programları, RNA ve vektör aşı uygulananların üçüncü dozlarının ne zaman ve hangi öncelikle başlayacağına dair bir plan yok, haber de yok. Daha önce defalarca sorduk. Ülkede yeterli aşı var mı?  

Sağlık Bakanlığı yeni aşı siparişleri verdi mi? Aşılamada geri kaldıkça günlük vaka sayılarında hedeflenen düşüşe ulaşamayız. Birileri Sağlık Bakanı’na hükümet istifa etmiş olsa da aşı ve sağlıktaki diğer elzem ihtiyaçlarla ilgilenmesi gerektiğini hatırlatmalı.  

Sağlık doğası gereği ertelenemez bir hizmettir, dahası salgın günlerinde ekonominin iyileşmeye başlaması, eğitim ve daha birçok yaşamsal ihtiyaç aşılamadaki başarı ile bu kadar yakından ilintiliyken hala daha şeffaf bir aşılama programından mahrum olmak birçok açıdan gerçekten tehlikeli.” 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu