KıbrısManşet

İncirli: Bütçedeki açık, umarsızca harcandığında olur

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli, BRT ekranlarında yayınlanan ve Levent Kutay’ın hazırlayıp sunduğu ‘Burası Önemli’ adlı programa katılarak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

İncirli, erken seçim konusunda hükümet tarafına anlaşarak, belirlenmesi gerektiğini söylediklerini dile getirerek, “Seçim tarihini belirleyemezsek bu ülkenin önü açılamayacak” ifadelerini kullandı.

“Olay dönüp dolaşıp UBP’nin kurultayına geliyor” diyen İncirli, Başbakan Ersan Saner’in oy verilmemiş bir başkan olduğunu aktararak, “Kurultay yapılmadıkça erken seçim tarihi belirlenemiyor…” şeklinde konuştu.

Ocak 2022 tarihinin kulislerde konuşulması hakkında açıklamalarda bulunan İncirli, “Ciddi sayılacak bir değerlendirme yapabileceğimiz bir tarih söz konusu değil… Ciddi bir şekilde konuşulmalıdır ortaya bir fısıltı atılarak değil” dedi.

“BİRBİRLERİYLE ALIP VEREMEDİKLERİ YÜZÜNDEN BU ÜLKE KİLİTLENİYOR”

CTP’li vekil İncirli, “Birbirleriyle alıp veremedikleri yüzünden bu ülke kilitleniyor. CTP olarak, bu ülkeye hizmet veremediklerini tespit ettik. Bu borçlanmalarda, ülkeyi ekonomik olarak batırmaya doğru götürüyorlar. Yaptıkları hataların vebalini halk öder” ifadelerine yer verdi.

“BU BORÇLAR NASIL ÖDENECEK?”

Hükümetin henüz yıl daha yarılanmadan 750 milyon TL borçlandığını kaydeden Sıla Usar İncirli, şöyle devam etti:

“Bu borçlar nasıl ödenecek? Bu borçlar nerede harcanıyor? Hala daha kamuyu şişirmeye devam ediyorlar. Kamunun maliyesini zora sokacak işler yapıyorlar…”

“BÜTÇEDEKİ AÇIK, UMARSIZCA HARCANDIĞINDA OLUR”

Hükümetin bütçeyi ‘umarsızca ve hoyratça’ kullandığını da ifade eden Sıla Usar İncirli, “Bu süreç daha iyi yönetilebilirdi. İyi yönetildiğinde, devletin olanakları kaynakları adilce ve doğru kullanıldığında bütçede böyle açıklar verilmez. Bu tür açıklar umarsızca harcandığında olur” dedi.

“KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA ÜLKEYİ ZOR BİR DURUMA DÜŞÜRDÜLER”

Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ülkeyi hem hükümetin hem de Cumhurbaşkanının zor bir duruma düşürdüğünü belirten İncirli, hükümetin siyasi, ekonomik ve sosyal olarak ülkeyi zora soktuğunu savundu.

“CTP OLARAK MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“Bu hükümetin bir gün daha kalmaması lazım” ifadelerini kullanan İncirli, CTP olarak sokağa çıktıklarını ve bu hükümet istifa edene kadar veyahut gidene kadar mücadelelerini sürdüreceklerine işaret etti.

“BU HÜKÜMET BİR TEK GÜN DAHA KALABİLMEK İÇİN UĞRAŞIYOR… ÇOK SÜRMEYECEK”

Sağlık sektörüne yatırım yapılmadığını aktaran İncirli, hastanelerde ilaç eksiği olduğunu işaret etti ve şöyle konuştu:

“Bunlar hep parayla olur. İlkbaharın sonuna kadar aşılamayı tamamlamış olsaydık, çok daha aktif olabilirdik. Her şeye ulaşabildiğimiz yerdeyiz… Yoksulluk da insanları öldürür bunu unutmamak gerek. Çok daha iyi yönetilebilirdi… Bu hükümet bir tek gün kalabilmek için uğraşıyor. Bu çok sürmeyecek.”

“ARIKLI’NIN BU TÜR AÇIKLAMALAR YAPMASI BENİ ŞAŞIRTMIYOR”

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’nın sosyal medya paylaşımını da yorumlayan CTP’li vekil Sıla Usar İncirli, “Arıklı’nın bu tür açıklamalar yapması beni şaşırtmıyor. Ülkenin gündeminin meşgul olmasından büyük bir üzüntü duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Arıklı’nın paylaşımına ‘ohoo’ şeklinde tepki veren Sıla Usar İncirli, hükümetin çoğunluğu sağlaması gerektiğine dikkat çekti ve “Çoğunluksanız hükümet olursunuz, çoğunluk değilseniz hükümet değilsiniz” dedi.

“BUNLAR KONUŞMAYA DEĞMEZ”

İncirli, hükümetin süreç içerisinde birçok şeyi yanlış yaptığının da altını çizerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette kendilerine destek verecek değiliz. Kendileri nisabını sağlayacak. Nisabını da sağlamak zorundadır. Bunlar konuşmaya değmez…”

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu