KıbrısManşetSiyasetToplum

İncirli: “Seçim için değil göreve geldiğimizde yapacağımız işler için çalışıyoruz”

CTP’nin LTB Başkan adayı Sıla Usar İncirli, seçim için değil göreve geldiklerinde yapacakları işler için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, “İnsanlarımıza hizmette kusur etmeyeceğiz” dedi

Lefkoşa’ya bakıldığında birçok şeyin ‘olması gerekenden uzak’ olduğunu gördüklerini ifade eden İncirli, “Bütün problemlere karşı sorumluluk alarak hareket edeceğiz” dedi.

“SEÇİM İÇİN DEĞİL GÖREVE GELDİĞİMİZDE YAPACAĞIMIZ İŞLER İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

İncirli, 25 Aralık’ta gerçekleşecek yerel seçimi kazanacağına inandığını belirterek, “Biz aslında için seçim için değil göreve geldiğimizde yapacağımız işler için çalışıyoruz” ifadelerin kullandı.

Lefkoşa’nın yıllardır karanlığa mahkum edildiğini kaydeden İncirli, “Biz LTB olarak her sorunu üzerimize alacağız” diye konuştu.

İncirli, LTB bünyesinde şu anda 847 kişinin çalıştığını hatırlatarak, “Lefkoşa’ya 847 kişilik bir orduyla hizmet etmeyi bekliyoruz. Bu insanların tümünün emeğine ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.

“LEFKOŞA’DA YENİ BİR ZAMANIN BAŞLAYACAĞI DÖNEME GEÇİŞ YAPACAĞIZ”

Lefkoşa’da yeni bir zamanın başlayacağı döneme geçiş yapacaklarını dile getirerek, “Bizim sahada gördüğümüz kadarı ile Lefkoşalılar da değişim istiyor” dedi.

İncirli, göreve geldiklerinde Avrupa Birliği (AB) ile temasa geçerek 11 milyon Euroluk kanalizasyon projesinin çalışmıyor oluşunun önündeki engelleri kaldıracaklarını belirtti.

Projelerini hazırladıklarını söyleyen İncirli, “Haspolat bölgesinde arıtmadan elde edilen suyu tarımsal maksatlı olarak insanlarımızın hizmetlerine sunacağız” ifadelerini kullandı.

“ŞEHRE KAYNAK GETİRİRKEN HER TÜRLÜ İLİŞKİYİ HİÇ TEREDDÜT ETMEDEN KURACAĞIZ”

Belediyeye kaynak yaratma noktasında Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve İş Birliği (KEİ) Ofisi’nden de randevu istediklerini hatırlatan İncirli, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Şu an için seçim sürecinden dolayı o görüşme olmadı. Belediye başkanlığına geldiğimde KEİ Ofisi ile hayata geçecek projeler kapsamında çok güzel iş birlikleri yapacağımıza inanıyorum. Şehre kaynak getirirken her türlü ilişkiyi hiç tereddüt etmeden kuracağız.”

İncirli, LTB’nin son 4 buçuk yılda koyduğu bütçe hedefleri konusunda sınıfta kaldığını belirterek, “LTB’nin şu anda 334 milyon TL borcu var. Bu borcun muazzam bir faizi var. Hiç kimse belediyeyi mali olarak iyi götürüyoruz diyemez” diye konuştu.

“LTB’NİN HARCADIĞI HER KURUŞUN ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE HALKA PAYLAŞILMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

Göreve geldiğinde belediyenin mevcut bütçesini halkla paylaşacaklarını dile getiren İncirli, “LTB’nin harcadığı her kuruşun şeffaf bir şekilde halka paylaşılmasını sağlayacağız” açıklamasında bulundu.

İncirli, bütçede mali disiplin sağlanması durumunda planlanan projeleri hayata geçirmenin zor olmayacağını ifade etti.

Lefkoşa’da insanların vakit geçireceği ve kendini rahatlatacağı yeşil alanların çok az olduğuna vurgu yapan İncirli, sorunun çözümüne yönelik projelerini şu şekilde aktardı:

“Yeşil alanların çok daha fazla olması ve insanların oralara erişebilmesi için projelerimizi hazırladık. Biz 4 yılda Lefkoşa’ya 20 binin üzerinde fidan dikeceğiz. Toplamda 472 bin metre kare var. Biz 152 bin metre kare alanı projelendirdik. Bu bölgelere ağaçları ekeceğiz ve bu ağaçlar şehrin akciğeri olacak. Bu şehrin nefes alabilmesi için bu projeleri hayata geçireceğiz.”

“GEÇİŞ NOKTALARININ YARIN AÇILACAKMIŞ GİBİ ALTYAPILARINI HAZIRLAYACAĞIZ”

İncirli, Lefkoşa Bölgesindeki geçiş noktalarının arttırılması noktasında da ortaya bir vizyon koyduklarına dikkat çekerek, “Göreve geldiğimiz günden itibaren geçiş noktalarının yarın açılacakmış gibi altyapılarını hazırlayacağız” dedi.

Lefkoşa’nın sosyal ve ekonomik açısından birleşmesi gerektiğini dile getiren İncirli, “Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

İncirli, Haspolat Geçiş Noktası’nı ve Küçükkaymaklı Sınır Geçiş Kapısı’nı oluşturarak motorlu araçlara açmayı planladıklarını söyledi.

“HAMİTKÖY’ÜN İHMAL EDİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Hamitköy’ün korkunç bir kanalizasyon sorunu olduğunu belirten İncirli, “Hamitköy gözden çıkarılmış bir yer haine geldi. Hamitköy’ün ihmal edilmesini kabul etmiyoruz ve bu bölgeye öncelik vereceğiz” diye konuştu.

Sıla Usar İncirli, Yerel Yönetimler Reformu ve reform kapsamında hayata geçirilmesi planlanan 51/95 sayılı yasa ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu

Tek güvencenin 51/95 sayılı yasa ile birlikte elde edilecek gelir olmaması gerektiğini kaydeden İncirli, “CTP’nin hükümet olduğu bir dönemde bu reform tekrardan ele alınacak” açıklamasında bulundu.

“İNSANLARIMIZA HİZMETTE KUSUR ETMEYECEĞİZ”

İncirli, kurumsal olarak Lefkoşa Türk Belediyesi’ni güçlendireceklerini ifade ederek, “İnsanlarımıza hizmette kusur etmeyeceğiz ve onların her zaman yanında olacağız” dedi.

Lefkoşa halkının hayallerinin küçültüldüğünü kaydeden İncirli, “Lefkoşalıların beklentilerini yükseltmesi ve hak ettikleri hizmeti talep etmelerini istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu