KıbrısManşet

Influencer çiftten gençlere tavsiye: Beklemek büyük bir kayıp

Burçin Emingil ve Batu Özsusuzlu, “Girişimde bulunmak isteyen genç arkadaşlarımızın daha fazla ertelemeden, harekete geçmesi gerekiyor. Unutulmamalı ki, beklemek büyük bir kayıp. Çünkü zaman ve en verimli olabileceğimiz yıllar akıp gidiyor” dedi

Ülkemizde sahip oldukları sosyal medya ve dijital kanalları aracılığı ile herhangi bir ürün ya da servis hakkındaki yaşadıklarını, deneyimlerini takipçileri ile paylaşmaları yoluyla tanıtım ve pazarlama aktiviteleri yapan, belirli bir topluluğu etkileme ve yönlendirme gücüne sahip olan Influencer Batu Özsusuzlu ve Burçin Emingil, Covid-19 döneminde kendi deneyimlerini paylaştı.

Gerek yaptıkları paylaşımlar gerekse karakterleri nedeniyle sadece ülkemizde değil yurtdışında da kitleleri etkileyen iki ruh eşi Batu Özsusuzlu ve Burçin Emingil, GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Pandemi sürecinin başladığı günden itibaren, çok fazla kalabalık olmayan ortamlarda vakit geçirmeye özen gösterdiklerini ve özellikle vakaların hızla artış gösterdiği bu günlerde çok fazla dışarıya da çıkmadıklarından bahseden Özsusuzlu ve Emingil, genellikle kendi arkadaş ortamlarıyla ev ortamlarında görüşmeye özen gösterdiklerini ifade etti. Influencer çift, bu süreçte artan yerel vaka sayılarıyla beraber, hepimizin dikkat etmesi gerektiğine dikkat çekti.

“UNUTULMAMALI KI, BEKLEMEK BÜYÜK BİR KAYIP”

2020 yılını değerlendiren Burçin Emingil ve Batu Özsusuzlu, sadece Kıbrıs’ın değil tüm dünyanın maddi, manevi zorlu zamanlar geçirdiğini vurgulayarak, bu yılın herkese hayat dersi verdiğini ve bunun en başında, sağlığımızdan başka hiçbir şeyin daha önemli olmadığını ifade ederek, bu covid-19 sürecinin de bitmesiyle yaşadığımız tüm bu zorlu günlerin kalıntılarının da zamanla aşılacağını umduklarından bahsettiler.

Influencer çift gençlere bu süreçle ilgili tavsiyelerde bulunarak, şunları dile getirdi:

“Gençlerimize en büyük tavsiyemiz, hayal ettiklerini 2021’de gerçekleştirebilmek adına detaylarıyla düşünülmüş bir hedef belirlemeleridir. Her birimizin kariyer anlamında elde etmek istediğimiz başarılar var. Fakat bunun yanı sıra doğru planlama, hayata geçirebilmek ve başarmak için de büyük bir önem taşıyor. Covid sürecinin ne olacağı şu an için belirsiz. Fakat hayat bir şekilde devam ediyor. Dolayısıyla girişimde bulunmak isteyen genç arkadaşlarımızın daha fazla ertelemeden, harekete geçmesi gerekiyor. Unutulmamalı ki, beklemek büyük bir kayıp. Çünkü zaman ve en verimli olabileceğimiz yıllar akıp gidiyor.”

ONLAR GELECEKTEN UMUTLU!

Özsusuzlu ve Emingil, gelecekten umutlu olduklarını ifade ederek, umutsuz bir gencin ağaçsız orman veya denizsiz sahil gibi olduğundan söz ederek, başarabilmek için umudun şart olduğuna dikkat çekti. İstedikten ve gerçekten yaptığımız işe inandıktan sonra hiçbir şeyin başarıya engel olmadığını anlatan influencer çift, herkesin kendi hayat şartlarına göre bir takım zorluklar çektiğini fakat olumsuzluğa kapılmamanın, kesinlikle pes etmemenin ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı.

Çift, bugün pandemi olmasa, hayatımızda başka sorunların olacağını ve herkesin başına, belirli zamanlarda bir takım zorluklar yaşadığını ve bunların üstesinden gelmek için de sadece mücadele etmek gerektiğini hatırlatarak, pandemi bittiğinde, istediğimiz noktada başarılı ve güçlü olmanın sadece bizlerin elinde olduğunu hatırlattı.

“KENDİNİZE GÜVENİN”

Influencer Emingil ve Özsusuzlu, hayatın bir şekilde devam ettiğini belirterek, mücadele etmenin, inanmanın ve pozitif kalmanın zorlukların üstesinden gelebilmemiz için şart olduğuna parmak bastı. Aynı zamanda, içinde bulunduğumuz Dijital Çağ’ın pandemiyle beraber hızla büyüdüğünü hatırlatan çift, “Gençlerin bu yönde mesleki düşünceleri var ise bir an önce harekete geçmelerini ve girişimde bulunmalarını tavsiye ediyoruz. İçerik üreticisi olmak isteyen genç arkadaşlarımızın da çoğunlukta olduğunu biliyoruz. Youtube veya Instagram’da içinizdeki yeteneği dışa vurmak için daha fazla beklenmemesi gerektiği taraftarıyız. Sosyal medya ve içerisindeki içerik üreticiler hızla çoğalıyor. Kendilerine güvenerek ve inanarak belirledikleri hedefleri planlı bir şekilde gerçekleştirmeye başlayan her geç arkadaşımızın, başarılı olacaklarını tüm tecrübemizle belirtmek istiyoruz” diyerek, “2021 diliyoruz ki hepimiz için sağlıklı, başarılı ve kariyer odaklı bir yıl olsun!” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu