DünyaGenelManşetTürkiye

İngiliz deprem bilimcilerden kritik bulgu: Taşlar yıkım getirdi

Son yılların en şiddetli afeti alarak adlandırılan Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinin ardından bilim insanları bölgeyi mercek altına aldı. İngiliz bilim insanları dikkat çeken bir rapor hazırladı.

Türkiye’nin Kahramanmaraş ve Hatay illerinin merkezinde gerçekleşen ve on binlerce insanın ölümüne yol açan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Deprem felaketinde binlerce bina yerle bir olurken on binlerce bina da ağır hasarlı olarak kayıtlara geçti. Yaşanan felaketin ardından dünya genelinden sayısız ekip, uzman ve yardım depremden etkilenen bölgelere ulaştı. Bir ayı aşkın süredir sahada bulunan, Türkiye ile kol kola çalışan ekipler, depremin büyüklüğünü ve yıkıcılığını anlamaya çalışıyor.

“BİNALARIN DAYANMA GÜCÜNÜ AŞTI”

Türkiye’de bulunan İngiliz ekipler de dikkat çeken bulgulara ulaştı. İngiliz BBC’nin haberine göre, depremin yıkıcı etkilerini araştırmak üzere Türkiye’ye gelen ekipler, çeşitli bölgelerde jeolojik veri toplamaya başladı. İngiliz ekipler, ilk araştırmalarda dahi dikkat çeken sonuçlara ulaştı. “İngiliz ekipler neden bu kadar çok binanın yıkıldığına dair detaylı değerlendirmeler yapıyor” başlıklı haberinde BBC, “‘Bazı bölgelerde yer hareketi o kadar büyüktü ki binaların dayanma gücünü aştı” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu