Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
DünyaGenelManşet

İngiliz uçak gemisi, 1971’den bu yana ilk kez Hint-Pasifik’te tatbikatlara katılacak

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

 İngiltere Kraliyet Donanmasına ait HMS Prince of Wales uçak gemisi, 1971’den bu yana ilk kez Hint-Pasifik’teki ülkelerle düzenlenecek tatbikatta yer alacak.

BBC’nin haberine göre, İngiltere’nin uçak gemisi, Hint-Pasifik konuşlanması kapsamında Singapur’a demirledi.

Gemi görev süresi boyunca Avustralya, Japonya ve Kore gibi ülkelere ziyaretlerde bulunarak çok uluslu askeri tatbikatlara katılacak.

HMS Prince of Wales, dönüş yolunda eylülde Avustralya, Malezya, Yeni Zelanda, Singapur ve İngiltere arasında 1971’de imzalanan “Beş Güç Savunma Düzenlemeleri” kapsamında düzenlenen yıllık savaş tatbikatına katılacak.

İngiliz donanmasına ait uçak gemisi, 1971’den bu yana ilk kez bu tatbikatlarda boy gösterecek.

HMS Prince of Wales’in ziyareti, iki Çin uçak gemisinin bölgede eş zamanlı tatbikatlar düzenlemesinden haftalar sonra gerçekleşiyor.

Çin Savunma Bakanlığı, uçak gemilerinin, harp filolarıyla Batı Pasifik ve çevresindeki sularda tatbikat yaptığını duyurmuştu.

Japonya hükümeti de Çin’e ait iki geminin bu ay Japonya yakınlarında görüldüğünü açıklamıştı.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu