DünyaGenelTürkiye

İngiltere için gözler 28 Haziran’da!

COVID-19 salgınından dolayı Türkiye’yi “kırmızı seyahat listesinde” tutan İngiltere için gözler 28 Aşılama çalışmalarında son günlerde atağa kalkılmasının ardından Türkiye'nin İngiltere'nin yurtdışı seyahatler için uyguladığı kırmızı listeden çıkarılacağı öngörülüyor.

İngiltere’de uluslararası seyahat yasaklarıyla ilgili karar kapsamında ülkeler farklı kurallar içeren ve yeşil, sarı ve kırmızı olarak adlandırılan 3 kategoriye ayrılmış durumda.

Uygulamaya göre yeşil listedeki ülkelerden gelen yolcular için 10 günlük karantina zorunluluğu bulunmuyor. Sarı listedeki ülkelerden gelenler için mevcut karantina kuralı devam ediyor. Kırmızı listedeki ülkelerden seyahat edenler ise İngiltere’ye vardıklarında, masraflarını kendileri karşıladığı bir otelde 10 gün karantinada kalmak zorunda.

ERESİN: OLUMLU HABERLER GELMESİNİ UMUYORUZ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Muğla için İngiltere’nin de önemli bir pazar olduğunun altını çizdi. Türkiye Otelciler Birliği Başkanı Müberra Eresin, “Diğer büyük pazarlarımızdan da olumlu haberler gelmesini umut ediyoruz.

Turizmde işler hemen 22 Haziran’dan itibaren açılacak demek değil. Defalarca dile getirdiğimiz gibi turizmin açılması için aşılamanın tamamlanması ve uluslararası uçuşların açılması öncelikli iki ana unsur şu anda” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu