DünyaKadınManşetSiyasetToplumYaşam

İngiltere Kraliçesi kendisine layık görülen ödülü geri çevirdi

Birleşik Krallık Kraliçesi II. Elizabeth, bir İngiliz dergisinin kendisine layık gördüğü “Yılın Yaşlısı” sıfatını "ilgili kriterleri" karşılamadığı gerekçesiyle reddetti.

İngiltere’nin en uzun ömürlü ve en uzun hüküm süren hükümdarı olan Kraliçe II. Elizabeth, “yılın yaşlısı” sıfatını reddetti.

95 yaşındaki kraliçe, bir İngiliz dergisi tarafından “Yılın Yaşlısı” seçilme onurunu “ilgili kriterleri” karşılamadığını söyleyerek kibarca reddetti.

The Oldie dergisi, dün kraliçenin yanıtını yayımladı.

Kraliçe, özel sekreter yardımcısı Tom Laing-Baker’dan gelen bir mektupta, “Majesteleri hissedilen yaşta olunduğuna inanıyor, bu nedenle seçimi kabul edebilmek için ilgili kriterleri karşıladığını düşünmüyor. Daha değerli bir aday bulacağınızı umuyor. Majestelerinin en içten dilekleriyle…” dedi.

Kraliçe reddettikten sonra, bu yılki Yılın Yaşlısı 90 yaşındaki Fransız-Amerikalı aktris ve dansçı Leslie Caron’a gitti.

Öte yandan kraliçe, kraliyet görevlerinin yoğun bir programını sürdürüyor. Salı günü diplomatlarla izleyiciler düzenledi ve Windsor Kalesi’nde küresel iş liderleri için bir resepsiyona ev sahipliği yaptı.

Yılın Yaşlısı ödülü, kamu yaşamına özel bir katkıda bulunan ileri yaştaki insanlara veriliyor. Kraliçenin Nisan ayında hayatını kaybeden eşi Prens Philip, ödülü 2011 yılında 90 yaşındayken almıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu