DünyaGenelManşetSağlıkTürkiye

İngiltere Türkiye’yi kırmızı listeden çıkarmayacak, gevşeme planı erteleniyor

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Hint varyantının daha hızlı yayıldığını belirterek planlanan gevşeme önlemlerinin tehlikeye girebileceğini söyledi.

Johnson, Türkiye’nin de olduğu kırmızı seyahat listesinde önemli değişiklik olmayacağı mesajını verdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, koronavirüsün Hindistan’da ortaya çıkan varyantının diğer varyantlara göre yayılma hızının ne kadar yüksek olduğu konusunda henüz kesin veriler bulunmamakla birlikte önümüzdeki dönemde zorlu kararlar alınması gerekebileceği söyledi.

Johnson, Hint varyantının yayılmasının kapanmadan çıkış adımlarını yavaşlatabileceğini ve 21 Haziran’daki tam açılma planını sekteye uğratabileceğini kaydetti. Johnson, dönüşte karantina zorunluluğu bulunmayan ülkelerden oluşan “Yeşil Liste”de önemli değişiklikler olmayacağı mesajını da verdi. Johnson, “Listeye hızlıca yeni eklemeler yapmamızı beklemiyorum. Gerçekte, kestirilebilir gelecekte çok, çok sert bir sınır rejimine bağlı kalacağız” dedi.

12 ülkelik yeşil listede Avrupa’dan sadece Portekiz yer alıyor. Türkiye ise Hindistan, Brezilya ve Güney Afrika’nın da yer aldığı kırmızı listede bulunuyor. Hükümetin gidilmemesini istediği kırmızı listedeki ülkelerden İngiltere’ye sadece İngiliz vatandaşları ve İngiltere’de oturum izni bulunanların girmesine izin veriliyor.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu