DünyaManşet

İngiltere ücret desteğini Mart’a uzattı

İngiltere Maliye Bakanı Sunak, salgın nedeniyle kapalı olan şirketlerin çalışanlarına yapılan devlet destekli ödemelerin Mart sonuna kadar devam etmesi kararının aldığını açıkladı.

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, COVID-19 salgınının olumsuz etkilediği ülke ekonomisine destek sağlamak amacıyla kapalı olan şirketlerin çalışanlarına verilen ücret desteğini Mart ayı sonuna kadar uzattığını açıkladı.

Sunak Avam Kamarası’na yaptığı açıklamada, koronavirüs salgını kısıtlamaları nedeniyle kapanan şirketlerdeki işçilerin maaşlarının yüzde 80’ini karşılayan devlet desteğinin, 2 Aralık’taki kısmi karantinanın sona ermesinin ardından tekrar devam edeceğini söyledi.

Sunak daha önce yaptığı açıklamalarda destek programının 31 Ekim’de sona ermesi gerektiğini savunuyordu. Başlangıçta üç ay sürmesi planlanan bir programın bir yıldan uzun süre devam edecek olması, koronavirüs salgınının İngiltere ekonomisine ne çapta bir zarar verdiğinin bir göstergesi.

Böylelikle salgının ikinci dalgasının etkisinde altındaki ülkede işletmeleri desteklemek amacıyla altı hafta içinde beş önemli düzenleme hayata geçmiş oldu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu