Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

İngiltere’de 271 Kıbrıslı Türk hayatını kaybetti

İngiltere genelinde vaka ve ölüm sayıları hala yüksek, Covid-19 yayılmaya devam ediyor.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

İngiltere’deki Kıbrıs Türk Gençlik ve Aile Birliği Başkanı Nafiya Horozoğlu dün itibari ile 271’i Kıbrıslı Türk, 306’sı Kıbrıslı Rum olmak üzere toplamda 577 kişinin koronavirüsten hayatını kaybettiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Horozoğlu, 28 Ocak- 6 Şubat Tarihleri arasında 13 Kıbrıslı Türk, 10 Kıbrıslı Rum ve 8 Türkiyeli’nin koronavirüsten hayatını kaybettiğini açıkladı.

Noel tatilinden itibaren salgının İngiltere’de artış gösterdiğini dile getiren Horozoğlu, “Koronavirüs salgını özellikle İngiltere’deki Kıbrıslılara acımadı. Yaklaşık iki ay boyunca Kıbrıslı toplum arasında koronavirüs kaynaklı ölümlerde, her hafta en az 50 -70 kişi hayatını kaybediyordu” dedi.

Tedbirlere sıkı sıkıya uyulması gerektiğini kaydeden Horozoğlu ‘Gevşeme yok’ diyerek, şunları sözlerine ekledi:

“Tedbirlere duyarlı bir şekilde riayet etmeye devam etmeliyiz. Herkes kendinden sorumlu, sosyal mesafeye dikkat etmeniz, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamayı sürdürmeniz, bulaş riski olabilecek ortamlardan uzak durmanız ve maske takmadan dışarı çıkmamanız oldukça önemli. Rehavete sakın kapılmayın, İngiltere genelinde vaka ve ölüm sayısı hala yüksek. Koronavirüs salgınından dolayı vefat eden canlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelere ise sabırlar dileriz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu