KıbrısManşetSiyaset

İngiltere’de de olsa KKTC zihniyeti değişmiyor!

Gazetemiz aracılığıyla, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na seslerini duyurmak isteyen İngiltere’deki yurttaşlarımız, KKTC Londra Temsilciği’nin son dönemlerdeki ilgisizliği ve başıboşluğunun artık katlanılamaz hale geldiğinden yakındı


Birleşik Krallık’ta yaşayan Kıbrıslı Türkler, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na seslerini duyurmak için GIYNIK Gazetesi’ne ulaştı.

Gazetemiz aracılığıyla, Dışişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na seslerini duyurmak isteyen İngiltere’deki yurttaşlarımız, KKTC Londra Temsilciği’nin son dönemlerdeki ilgisizliği ve başıboşluğunun artık katlanılamaz hale geldiğinden yakındı. Temsilcilik personelinin telefonlara dahi yanıt vermediklerini ifade eden yurttaşlar, temsilciliğin görev ve sorumluluklarını yerine getirmediğini savundu.

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı’nın kısa bir süre içerisinde emekliye ayrılacak olması nedeniyle son dönemlerini veda ziyaretleri ve etkinliklerine ayırdığını öne süren yurttaşlar, “Temsilcikte makbuz kalmadığı için vekâletname verme ve askerlik erteleme gibi işlemleri yapamıyoruz. Aldığımız bilgilere göre KKTC’den İngiltere’ye gönderilen makbuzlar için sipariş vermekte geç kalındığı ve temsilcikteki makbuz stokunun bittiği için işlemlerin durduğunu öğrendik” diyerek, “İngiltere’de de olsa KKTC zihniyeti her yerde aynı, temsilcilikteki memurlar da KKTC devlet dairesi zihniyetinde çalışıyorlar” sözleriyle şikâyetlerini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu