DünyaEkonomiManşetToplum

İngiltere’de ev fiyatları artacak

İngiltere’de konut piyasasının bu yılın başlarında yükseliş eğilimi göstermesi öngörüleri değiştirdi

İngiltere’de konut piyasasının bu yılın başlarında yükseliş eğilimi göstermesi öngörüleri değiştirdi.

 

ARALIK’TA MİKRO ARTIŞ
Birleşik Krallık’ta konut piyasasının bu yılın başlarında yükseliş eğilimi göstermesi öngörüleri değiştirdi. RBC Capital (Royal Bank of Canada) analistleri geçtiğimiz Çarşamba günü yayınladıkları raporda, Birleşik Krallık’ta konut fiyatlarının bu yıl içinde düşmek yerine artmasını beklediklerini belirtti. Finans kuruluşu, 2023 yılında konut fiyatlarının %1.4 oranında azalarak (4 bin sterlinlik bir düşüş) ortalama 285 bin sterline gerilediğini, ancak Aralık ayında %0.3 oranında (850 sterlin) arttığını bildirdi. RBC bu bilgi konusunda tapu sicilinden alınan en son rakamlara atıfta bulundu.

BEKLENTİLER İYİLEŞTİ
RBC Capital tarafından yapılan açıklamada, “Açıklanan rakamlar 2023 yılında konut fiyatlarında önemli bir düşüş yaşanmadığını teyit ediyor ve enflasyonun düşmesi, mortgage faiz oranlarının azalması ve maaşların artması eğilimiyle 2024 yılında da önemli bir gerileme beklemiyoruz” denildi. “Konut inşaat şirketlerinin son açıklamaları ve önlemleri, yılın bu noktasında emlak piyasasının beklentilerinin iyileştiği yönündeki görüşümüzü güçlendiriyor” diye devam ettiler

HÜKÜMETTEN BEKLENTİLER VAR
 Banka, konut piyasasının yeniden canlanması için koşulların uygun olduğuna inanıyor ve bu seçim yılında Birleşik Krallık yetkilileri tarafından alınacak her türlü politika kararının emlak sektörünün canlanmasına olumlu katkıda bulunacağı konusunda iyimser. “İlk göstergeler 2024 yılında emlak piyasasında bir canlanmaya işaret ediyor. Konut fiyatlarının 2024 yılında sabit kalacağını ya da mütevazı bir artış yaşayacağını ve mortgage faiz oranlarının düşmesiyle birlikte emlak işlemlerinin sayısının artacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu