DünyaManşet

İngiltere’de işyerinin WhatsApp grubundan çıkarılan işçiye 134 bin sterlin tazminat ödenecek

Birleşik Krallık'ta bir mahkeme iş arkadaşlarını WhatsApp gruplarından çıkarmanın ayrımcılık olduğuna hükmetti

Birleşik Krallık’ta bir mahkeme iş arkadaşlarını WhatsApp gruplarından çıkarmanın ayrımcılık olduğuna hükmetti.

Davaya bakan hakim karar metninde, patronlar tarafından gönderilen mesajların bazı çalışanlara ulaştırılmaması “olumsuz davranış” olarak nitelendi.

Karar, bir su tesisatçısının hasta olduğu dönemde çalıştığı yerin WhatsApp grubundan çıkarılması nedeniyle 130 bin sterlin tazminata hak kazanmasının ardından geldi.

Coalo isimli şirkette çalışan Mark Brosnan, önemli güvenlik bilgilerinin konuşulduğu gruptan çıkarıldığını ifade etti.

2016 başladığı işinde Haziran 2019’da sırtından sakatlanan Brosnan, Şubat 2020’deyse 15 gün izin almak zorunda kaldı. Britanyalı tesisatçıya bu dönemde mesleki hastalık tanısı konsa da şirket bu tanıyı görmezden geldi.

Brosnan mahkemede, işe dönüş sürecinde rahatsızlığına uygun düzenlemelerin yapılmadığını ve bu nedenle kendini “aşırı depresif” hissettiğini belirtti.

Bir sonraki yıl sırt ağrıları ilerleyen 60 yaşındaki Brosnan, bunun ilk etapta mesleki hastalık önerilerinin yok sayılması ve eğitimini almadığı bir işte çalıştırılması nedeniyle meydana geldiğini söyledi.

Ağustos 2021’de WhatsApp grubunda çıkarıldığını ve Aralık 2021’e kadar işyerinden hiçbir haber alamadığını belirten Brosnan, bu süreçte iş kazası raporu olmasına rağmen herhangi bir ödeme alamadığını ifade etti.

Mahkeme, Brosnan’ın engelli ayrımcılığı, mağdur edilme ve haksız işten çıkarma gerekçeleriyle toplam 134 bin sterlin tazminat ödenmesi kararını da onadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu