DünyaManşet

İngiltere’de konut kredisine destek arttı

Yeni kural değişiklikleri, sosyal yardım alan 200 bin kişiye daha mortgage desteği hakkı getirdi.

Yeni kural değişiklikleri, sosyal yardım alan 200 bin kişiye daha mortgage desteği hakkı getirdi.

SMI olarak bilinen mortgage faiz desteği, konut kredisinin faizini ödemekte zorlanan ev sahiplerine veriliyor.

Destekten yararlanabilmek için hükümetin verdiği 5 ayrı çeşit sosyal yardımdan birini almak gerekiyor.

200 BİN KİŞİ DAHA… Birleşik Krallık Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı, ülke genelinde ev sahiplerinin yaşadığı finansal zorlukların artmasıyla birlikte, mortgage faiz desteği (Support for Mortgage Interest; SMI) kredisinde reform yaptı. Yapılan değişiklikler sonrasında, sosyal yardım alan 200 bin kişi daha, mortgage faizi ödemelerinde yardım alma hakkı kazanmış oldu. Tüketici grubu Which? tarafından yayınlanan makaleye göre, mortgage faiz desteği kredisi sadece belirlenen sosyal yardımlardan birini alanlara yapılıyor. Destek verilenlerin sayısı ise net olarak açıklanmış değil.

KATI SIFIR KAZANÇ TERKEDİLDİ… Hükümet tarafından yapılan açıklamalara göre, 3 Nisan’dan itibaren yapılan değişiklikle birlikte 200 bin kişi daha destek uygulamasına daha hızlı erişebilecek. Daha önceleri katı bir “sıfır kazanç” kuralı uygulanıyordu ve bir hak sahibinin işe girmesi halinde, aldığı destek hemen sonlandırılıyordu. SMI olarak bilinen mortgage faiz desteği uygulaması, mortgage anlaşmalarının faizini ödemekte zorlanan ev sahiplerine yardımcı olmaya yönelik bir uygulama. Bununla birlikte, evinde tadilat yapması gereken ve bunun için kredi alan kişiler de faiz masrafları için SMI başvurusunda bulunabiliyor.

YARDIM DEĞİL FAİZİYLE BORÇ… Bu uygulamayla borçlandığınız miktar konusunda herhangi bir yardım sunulmuyor. Sadece faiz ödemeleriniz için destek veriliyor. Yapılan yardım size kredi olarak veriliyor ve evinizi sattığınızda ya da başkasına devrettiğinizde, bu krediyi faiziyle geri ödemeniz gerekiyor. Yani, bu uygulamadan faydalanan kişiler, devletin mortgage ödemeleri için yaptığı yardımı geri ödüyor ve buna ek olarak faiz de veriyor. Ancak, hükümet, krediyi geri ödemek için hiç kimseden evini satması istemeyeceğini açıklamıştı. Yardım alanlar, krediyi satın aldığı başka bir eve transfer edebiliyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu