GenelKıbrısManşetSağlık

İngiltere’den aşı ambargosu

Covid-19 aşısı bizi salgın hastalıktan korudu fakat ambargolardan koruyamadı!

 

TEPKİ YAĞDI… Birleşik Krallık Devleti’nin Avrupa Birliği onaylı olmayan aşı kartlarını kabul etmeyeceğini açıklaması özellikle İngiltere’de eğitim gören Kıbrıslı Türk öğrencileri mağdur etti. KKTC’de covid-19 aşısı yaptıran öğrenciler, İngiltere’ye giderken aşısız sayılacak ve ev karantinası prosedürüne göre 280 Sterlin yani bugünün kuruyla 3 bin 295 TL’lik PCR ücreti ödemek zorunda kalacak olması ülkeyi ayağa kaldırdı.

OLGUN: SORUNU ÇÖZMEYE ÇALIŞIYORUZ… GIYNIK’a konuşan Cumhurbaşkanlığı Özel Temsilcisi Ergün Olgun, gereken temasların yapıldığını ve sorun giderilmeye çalışıldığını anlattı. KKTC’de aşı olan öğrencilerin veya vatandaşların aşı kartlarının İngiltere’de geçerli olabilmesiyle ile ilgili yapılan çalışmaların da devam ettiğinden söz eden Olgun, çalışmaların neticesinde açıklama yapılacağını kaydetti.

ELCİL: GÜNEY KIBRIS, AŞI OLACAKLARIN LİSTESİNİ BEKLİYOR… KTÖS ve KTOEÖS, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi yetkilileriyle temasa geçerek İngiltere’de eğitim gören öğrencilerin AB onaylı aşı kartı alabilmesi amacıyla başlattıkları girişim olumlu yanıt gördü. KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, “Biz gerekli girişimleri yaptık, artık Güney’in yapacağı yönlendirmeyle birlikte çocuklarımız sırasıyla aşı olup, uluslararası geçerliliği olan aşı kartına sahip olabilecek” dedi.

BEY: İNGİLTERE KEYFİ KARARLAR ALARAK BİZİ ZORA SOKUYOR… Birleşik Krallık Kıbrıslı Türk Öğrenci Federasyon Başkanı Adil Bey, aşı sorunun özellikle İngiltere’de okuyanlar için sorun yarattığını ifade ederek, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkmış olmasına rağmen anlamsız kararlar aldığını dile getirdi. Kuzey’de aşı olan öğrenciler için de AB onaylı aşı sertifika verilmesi adına girişimleri olduğunu ifade eden Bey, yaşananların tamamen İngiltere’nin almış olduğu keyfi kararlardan kaynaklandığını söyledi ve “Bu prosedür sadece KKTC için değil, İsviçre ve Fransa’ya da aynı ambargoyu uyguluyorlar” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu