DünyaKadınKıbrısManşetToplumYaşam

Inner Wheel, ‘Bağımsız Bölge Oluşumu Kurma’ hakkı elde etti

Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüpleri toplantıda ‘Bağımsız Bölge Oluşumu Kurma’ hakkı elde ettiklerini açıkladı.

Kuzey Kıbrıs Inner Wheel Kulüpleri bugün öğlen saat 14:30’da basın toplantısı düzenledi.

Kulüp, toplantıda ‘Bağımsız Bölge Oluşumu Kurma’ hakkı elde ettiklerini açıkladı ve şunları aktardı:

“Dünyada 98 yıldır, ülkemizde 21 yıldır faaliyet gösteren Inner Wheel’i biraz tanıtmak gerekirse;

– İlki 1924 yılında İngiltere’de Manchester Rotary Kulüpleri’nin eşleri tarafından kurulan Inner Wheel bugün 5 kıtada, 104 ülkede faaliyet gösteren, bağımsız bir sivil toplum örgütüdür.

– Dünyanın gönüllü çalışan en büyük kadın kuruluşlarından biridir. Birleşmiş Milletler’in Viyana, Cenevre ve New York ofislerinde farklı bölümlerde temsiliyet hakkına sahiptir.

BM’de Çocuk Hakları, Kadın Hakları, Uyuşturucu, Yaşlı Hakları ve sürdürülebilir kalkınma alanlarında çalışmalar yapmaktadır.

– Inner Wheel’in amblemi, gerçek dostluğu teşvik etmek, kişisel hizmet ideallerini teşvik etmek ve uluslararası anlayışı teşvik için hiç durmadan çalışan bir makinenin dişlileri anlamına gelir.

Inner Wheel;

– Demokratik, laik, çağdaş ve özgürlükçü ilkeler ışığında insanlığa hizmet eder.

– Gerçek arkadaşlığı ve dostluğu teşvik eder.

– Hizmete hazır bireyleri gönüllü olarak topluma yararlı hizmetler vermeye özendirir.

– Biz Kuzey Kıbrıs üyeleri de, 21 yıldır aynı ilkeler ışığında, 104 ülkede bulunan yaklaşık 110 bin üye ile temaslar kurarak, ülkemizi en iyi şekilde temsil etmeye ve tanıtmaya devam ediyoruz.

– Her yıl yenilenen teması vardır. Bu yıl Think Pink diyoruz, yani Önce Kadın. Kendi toplumumuzda kadınlarımızın, kız çocuklarımızın haklarını, eksikliklerini tespit edip onlara çare olmaya çalışacağız.

2000 yılında Lefkoşa Sarayönü ve Girne Inner Wheel olarak 2 kulüple yola çıktık. Bugün ise ne mutlu bize ki 5 kulüp ile müracaatını yaptığımız bölgemizde 8 kulübümüz var. Kuzey Kıbrıs Inner Wheel’leri olarak uluslararasında ayrı, bağımsız bir bölge olma hakkını elde etmiş olduk. Böylelikle faaliyetlerimiz uluslararasında daha çok ses getirecek, yönetimde daha etkin olabileceğiz. Kim bilir belki bir gün BM’deki IW temsilcisi bizden birisi olabilecek.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu