EkonomiKıbrısManşetToplum

İnşa edilen konut sayısı muamma!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, bugüne kadar yabancılara 34 bin 200 konut satıldığını açıkladı ama inşa edilen konut sayısına ilişkin muamma devam ediyor

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, bugüne kadar yabancılara 34 bin 200 konut satıldığını açıkladı ama inşa edilen konut sayısına ilişkin muamma devam ediyor.

“SATILAN DEĞİL, İNŞA EDİLEN KONUT SAYISI ÖNEMLİ”
 Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada; bugüne kadar yabancılara 34 bin 200 konut satıldığını dile getirdi. Gürcafer’in açıkladığı verilere göre yabancılara yapılan konut satışında başı İskele çekti. İskele’yi, Çatalköy, Esentepe, Tatlısu ve Mersinlik izledi. Satılan konut sayısının açıklanmış olmasının yeterli olmadığını savunan sektörün önde gelenleri, ülke genelinde inşa edilen konut sayısının açıklanması gerektiğini, böylelikle ülkede emlak ve inşaat sektörünün durumunun net bir şekilde ortaya çıkacağını vurguladı.

“ARZ, TALEBİN ÇOK ÜZERİNDE”
Esentepe bölgesinde satılan konut sayısının minimum dört katı konut inşa edildiğini, İskele bölgesinde de durumun farklı olmadığını belirten sektör temsilcileri, “Arz talebin kat be kat üstünde seyrediyor. Müteahhitler Birliği bu arz rakamını açıklarsa ‘spekülatörlerin’ satın aldığı ve inşaat bitmeden satışa sunduğu evleri hesaba katılmasa dahi arzın talebin çok daha üstünde seyrettiği ortaya çıkacaktır” yorumunda bulundu.

EMLAKTA KRİZ KAPIDA
Haftalardır, “emlak sektöründe kriz kapıda” uyarılarının dikkate alınması gerektiğini belirten sektör temsilcileri, “Müteahhitler Birliği de bu uyarıya kulak vermeli ve devletin yetkili makamlarına gerekli olan çağrıyı yapmalıdır” ifadelerini kulandı. “Hepimiz aynı gemideyiz” diyen sektör temsilcileri, “Emlak sektöründe yaşanacak olası bir kriz, ülke ekonomisine çok ağır bir tahribat verir. Bu yüzden çok geç olmadan gereken önlemler alınmalıdır” uyarısında bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu