EkonomiGenelManşetTürkiye

İnşaat sektörü yeniden atağa kalkacak!

Son büyüme performansına 2017’de imza atan inşaat sektörü, deprem sonrası konut seferberliğinin etkisiyle bu yıl yeniden büyüme gösterebilir

“TÜRK İNŞAAT SEKTÖRÜ AYAKTA KALMAYI BAŞARDI”

Türkiye’de inşaat sektörü, 5 senedir üst üste yaşadığı daralma süreçlerine rağmen tamamlanan ve süren büyük projeler ile dikkat çekiyor. Son 5 senede tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ve ekonomik sıkıntılar gibi oldukça zorlayıcı süreçlerden geçen ve sürekli olarak yükselen maliyetlerle mücadele eden Türk inşaat sektörü, markalı konuttaki başarısını kurumsal ve kamusal inşaat projelerinde de sürdürüyor.

“İNŞAAT MALİYETLERİ 2 SENEDE 3 KATINA ÇIKTI”

Yaptığı açıklamada Türkiye’de son dönemlerde ciddi bir küçülme trendine giren ve en son büyümenin 2017’de gerçekleştiği inşaat sektörüne ilişkin bazı bilgiler veren ABD’nin önde gelen inşaat şirketlerinden Turner International’ın Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, ortaya çıkan bilançoda işgücü, inşaat malzemeleri ve finansman maliyetlerinde yaşanan yükselişin belirleyici faktörler olduğuna değindi.

“KONUT FİYATLARININ DA ARTIŞ GÖSTERMESİ SEKTÖRÜ AYAKTA TUTTU”

Yaptığı açıklamada söz konusu bu maliyet artışlarının inşaat projelerinde karlılığı azalttığına ve yeni projelerin başlamasını engellediğine değinen Mehmet Sami Kılıç inşaat maliyetlerinin son 5 senede üç katın üzerinde artış gösterdiğini söyledi. Mehmet Sami Kılıç açıklamasında son 2 senedeki artışın yüzde 200 civarında gerçekleştiğini belirterek, maliyetlerin bu denli arttığı bir ortamda sektörü ayakta tutan şeyin de konut fiyatlarının da maliyetlere paralel artış göstermesi olduğunu söyledi. Mehmet Sami Kılıç açıklamasında bu sayede işverenler ve yüklenicilerin maliyet artışlarından olumsuz etkilerinden korunabildiğini de kaydetti.

“İNŞAAT SEKTÖRÜ 2023’TE 5 YIL ARADAN SONRA BÜYÜYEBİLİR”

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 5 senedir daralma gösteren inşaat sektörünün 2023’te büyüme kaydedebileceğini belirten Mehmet Sami Kılıç, 11 şehri etkileyen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş depremiyle beraber gerek deprem bölgesinde gerekse depremzedelerin göç ettiği şehirlerde ortaya çıkan konut ihtiyacının devletin de desteğiyle bir konut inşa seferberliğe dönüştüğünü söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu