EkonomiGenelKıbrısManşet

İnşaatta “All Risks” sigortası çok önemli

KKTC inşaat sektöründe birçok firma ortaya çıkan beklenmedik sorunlara hazırlıksız yakalanıyor

Küçük bedellerle büyük kayıpların önlendiğini anlatan sigortacılar, ‘bir şey olmaz’ anlayışının yanlışlığını vurguluyor.

KÜÇÜK BEDELLERLE, BÜYÜK KAYIPLAR ÖNLENEBİLİR… KKTC inşaat sektöründe birçok firma sigorta yaptırmaktan kaçındığı için ortaya çıkan beklenmedik sorunlara hazırlıksız yakalanıyor. Deneyimli sigortacılar, küçük bedellerle büyük kayıpların önlenebileceğine işaret ederken, artık “bir şey olmaz” anlayışının değişmesi ve firmaların inşaatlarını sigortalamaktan korkmamaları gerektiğini vurguluyor. Sigortacılar, “İnşaat All Risks Sigortası”nın sigorta konusunu teşkil eden değerlerin teminat süresi içerisinde, inşaat alanında bulunduğu sırada, inşaat süresinde poliçede gösterilen istisnalar dışında önceden bilinmeyen, ani bir sebeple herhangi bir kayıp ve hasar ortaya çıkması halinde güvenli bir teminat sağladığını söylüyor.

GENİŞ BİR YELPAZEYE SAHİP… İnşaat All Risks Sigortası ile proje faaliyetlerinin başlangıcından bitimine kadar geçen süre içinde, inşaat faaliyetlerine özgü ani ve beklenmedik sebeplerle ortaya çıkacak hasarlara ilaveten bu sigorta türü; Doğal afetler (deprem, sel, seylap, toprak kayması, fırtına…), yangın, yıldırım, infilak, hırsızlık, şantiye-işletme kazaları, dikkatsizlik ve sabotaj nedenleriyle oluşabilecek risklere karşı projeyi güvence sağlıyor. İnşaat Sigortası kapsamı dışında kalan hususlar genel şartlarla ve poliçe üzerinde belirtilen özel şartlarla sigortalıya bildirilir. Genel olarak ani ve beklenmedik olmayıp, zaman içinde artarak meydana gelen hasarlar, inşaatta meydana gelen tüm gizli ve doğal kusurlar teminat haricidir.

SİGORTA YAPTIRAN İLE YAPTIRMAYAN… Sigortacılara göre, inşaat sigortası yaptıran bir firma ani bir sebeple bir hasara uğradığı zaman poliçede belirtilen bedel ve şartlarda hasarını tazmin edebilir. Poliçeye sahip olmayan bir firma ise tüm hasarı kendisi karşılamak zorunda kalır. İnşaat All Risks Sigortası’nın gerekliliği; projenin devamlılığın sağlanması, sermaye, iş gücü ve zaman kayıplarının önüne geçilmesi konularında ortaya çıkıyor. İnşaat Sigortası primi; Proje bedeli, projede kullanılacak iş ekipmanları bedeli, geçici şantiye ve tesislere ait bedel, çalışan sayısı ile proje süresi ile bağlantılıdır. Ayrıca, büyük inşaat projelerinin eksik sigorta riskine karşı korunabilmesi için döviz bazında sigorta yapmak her zaman doğru bir yöntem olabilir.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu