KıbrısManşet

İnsan hayatı bu kadar ucuz mu?

Son günlerde yaşanan ve vuku bulan bu olaylar toplumsal güvenliği ve huzuru da bozuyor. Çok üzgünüm ama yaratılan bu düzen, düzeni yaratanlar dahil herkesi yutup yok ediyor.. Uluslararası hukukun dışında kalmanın da yarattığı illegal alan her geçen gün ülkedeki güvenliği tehdit eder boyutlara ulaştığını görmemek mümkün değildir

Hiç yakışmıyor Kıbrıs’a bu kanlı eylemler. 14 gün içinde bu 2’nci hadise.

Bu küçücük adada sokaklarda insan vuruyorlar, öldürmeye teşebbüs ediyorlar, öldürüyorlar!!

Son günlerde yaşanan ve vuku bulan bu olaylar toplumsal güvenliği ve huzuru da bozuyor. Çok üzgünüm ama yaratılan bu düzen, düzeni yaratanlar dahil herkesi yutup yok ediyor.. Uluslararası hukukun dışında kalmanın da yarattığı illegal alan her geçen gün ülkedeki güvenliği tehdit eder boyutlara ulaştığını görmemek mümkün değildir.

Elbette bu noktada yapılması gerekenlerin süratli bir şekilde hayata geçirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla bu saldırıyı gerçekleştirenleri hemen bulmak devletin bu safhada önceliği olmalıdır.

Geçtiğimiz akşam vuku bulan ve hepimizi derinden yaralayan bu kabul edilemez olayda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 5 çocuk da babalarını..

Çok çok üzgünüm.

Ailelerine  sabırlar diliyorum.

Yaşanan bu olaydan da anlaşılacağı üzere maalesef ülkemizde kimsenin hayatı garanti altında  değildir…

Mafyanın cirit attığı bu topraklarda aksi zaten mümkün değildir…

İddia edilen o ki bu cinayetleri işleyenler adadan sürat  teknesi  ile kaçmışlar.

Bu iddia doğruysa bu kişiler ülkeye nasıl giriş yapmışlar?

Onlara kim veyahut kimler yataklık yapmış, yol yordam göstermiş?

Kullandıkları ağır silahları nasıl tedarik etmişler?

Ülkeye nasıl sokmuşlar?

Ve daha birçok karanlık nokta izaha muhtaç. Polisin  çok seri hareket ederek bu soruların yanıtlarına bir an önce ulaşmasını temenni ediyorum. Ülkeye yerleştirilen onlarca mobese kamerasının da yürütülen bu soruşturmada fayda sağlamasını umuyorum..  Ülkede bu anlamda çok ciddi bir huzursuzluk var.

Adaya geliyorlar, insan öldürüyorlar, sonra da ortadan kayboluyorlar. Umarım sürat teknesiyle adadan ayrıldılar iddiası doğru değildir. Zira eğer o doğruysa konu daha da endişe verici bir noktaya geliyor.

Hiç bir insan evladı böyle kalleşçe bir saldırıya maruz kalmayı asla hak etmez.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri bu karanlık akşamı hiç unutmayacaklar. Bu travma ölene kadar hep onlarla kalacak..

Parayı, malı, mülkü makamı bir kenara bırakın, bu ülkede iki insan cinayete kurban gitti. İki insan, sokak ortasında taranarak katledildi.  Hasbelkader başkaları da o güzergah üzerinde olabilirdi..

Şimdi deyin bakalım böyle bir ortamda kim kendini güvende hissedebilir?

Umutsuzluğun kol gezdiği bu topraklarda şimdi de korku gezinmeye başladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu