GenelKıbrısManşet

İnsan sağlığıyla oynama lüksümüz yok!

Başbakan Yardımcısı Erhan Arıklı, insan sağlığıyla oynama lükslerinin olmadığını belirterek, “Tavsiyelere uymak zorundayız. Periyodik olarak vaka sayıları artmaya devam ederse ve Üst Komite tam kapanma önerirse, buna direnmeyiz” dedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı, Bakanlar Kurulu çıkışında Haber Kıbrıs WEB TV’de gazeteci Ali Baturay’ın sorularını tanıtladı.

Dün açıklanan ekonomik paketin ilk adım olduğunu ve arkasının geleceğini söyleyen Arıklı, “Dün ilan ettiğimiz paket, acil tedbirlerdi. İkinci paket üzerinde çalışmaya başladık” dedi.

Dün açıklanan paketle ilgili eleştiriler üzerine konuşan Arıklı, “Hazırladığımız paketin herkesi tatmin etmesini zaten beklemiyorduk” ifadelerini kullandı.

İkinci ekonomik paketle ilgili “Türkiye’den gelecek katkının görülmesi gerektiğini” söyleyen Arıklı, “Sayın Başbakan’ın Türkiye’ye gitmesi ya da Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Oktay’ın KKTC’ye gelmesi gündemde. 2021 protokolünün imzalanması gerekiyor” dedi.

Kapanma ile alakalı 9 Şubat’ta bir değerlendirme daha yapılacağını anımsatan Arıklı, “Belli bölgelerde ya da tüm ülke genelinde tam kapanma gündeme gelebilir” şeklinde konuştu.

“ŞARTLAR GEREKTİRİRSE TAM KAPANMAYI DA MECBUREN GÜNDEME ALACAĞIZ”

“Kimse tam kapanmayı istemiyor ama şartlar gerektirirse, tam kapanmayı da mecburen gündeme alacağız” diyen Arıklı, “Bunları Bakanlar Kurulu’nda değerlendirdik, senaryolar üzerinde çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Arıklı, “Kapanalım arkadaşlar ama ödeyebileceksek kapanalım. Almanya Şubat sonuna kadar kapattı, 180 milyon Euro borçlanıyor. Koca Almanya, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilk kez bu kadar borçlanıyor” dedi.

Kapanılacaksa, ödemenin de yapılması gerektiğini yineleyen Arıklı, “Nasıl ödeyeceksin? Muhalefet ‘şunu da yapın, bunu da yapın’ diyor ama kaynağı da gösterin kardeşim” ifadelerini kullandı.

“KOMİTEDEN ÖNERİ GELİRSE, BUNA DİRENMEYİZ”

Tam kapanmayla ilgili sorulan soruya yanıt veren Arıklı, “İnsan sağlığıyla oynama lüksümüz yok. Tavsiyelere uymak zorundayız. Eğer vakalar periyodik olarak artarsa ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tam kapanma önerecekse, buna direnmeyiz. Öte yandan vaka sayısı kontrol altına alınırsa, o zaman da açılma gündeme gelecektir. Ama açılma da planlı bir şekilde olacaktır” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu