GenelKıbrısManşet

İnsan tacirleri tutuklandı, mülteciler ortada yok

DEVRİM DEMİR

Akdeniz köyünde meydana gelen ‘İnsan Kaçakçılığı’ suçuna ilişkin biri kadın 5 kişi tutuklandı. ‘Chico’ isimli zodyak tipi bot ile ülkeye giriş yapan aralarında küçük çocukların da olduğu öğrenilen 14 mülteci kayıp. Zanlılar Mesut Şanlı, Rasit Almohamad, Murat Kıyıcı, Onur Güren ve Fidan Dağcı Güren tutukluluk talebi ile Girne Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

POLİS ÇAVUŞU: SAHİL GÜVENLİK YAKALADI

Polis çavuşu Ömer Faruk Şengil zanlılar Mesut Şanlı, Rasit Almohamad ve Murat Kıyıcı’nın Antalya’dan 9 metre uzunluğunda bot ile 14 mülteciyi KKTC kara sularına bırakarak kaçmaya çalışırken, KKTC Sahil Güvenlik tarafından fark edildiğini ve denizde yaşanan kovalama sonrası Girne Türkiye arasında yakalandıklarını söyledi.

TELEFON GÖRÜŞMELERİ TUTUKLU SAYISINI ARTTIRDI

Soruşturmayı yürüten Polis çavuşu Sengil, zanlıların tekne ile Sahil Güvenliğe getirildiklerini yapılan soruşturmada telefonların inceleme altına alındığını kaydetti. Telefon görüşmelerinde zanlı Onur Güren ile telefon görüşmesi tespit ettiklerini ifade eden Şengil, zanlı Güren’i yakın takibe aldıklarını belirtti.

POLİSE GÖTÜRÜLÜRKEN CEP TELEFONUNU KIRDI

Pusu görevi ile tutuklanan zanlının polise götürülürken cep telefonunu kırdığını kaydeden polis çavuşu, zanlının sorulara alay ve dalga geçerek cevap verdiğini kaydetti. Yapılan ileri soruşturmada zanlı Güren’in eşi Fidan Dağcı Güren’in hesaplarında hareketlilik olduğunu tespit ettiklerini ve Mali Şube ekiplerinin incelemeye aldığını kaydeden Şengil, zanlı Murat Kıyıcı’nın Antalya’dan balık avlamak için evden çıktığı yönünde ailesine beyanda bulunduğu gün tekne ile KKTC’ye mülteci taşıdığının ortaya çıktığını kaydetti.

14 MÜLTECİ KAYIP

Yaşa dışı yollardan ülkeye getirilen 14 mültecinin hala kayıp olduğunu belirten Şengil, aranan 1 şahsın ve arabanın olduğunu ifade ederek ayrıca zanlı Onur Güren’in benzer suçtan dosyası olduğunu kaydetti. Sengil , incelenecek kamera görüntüleri olduğunu belirterek 8 gün tutukluluk talebinde bulundu. Zanlıların avukatı Ömer Guran talebe itiraz ederek duruşma yapıldı.

YARGIÇ: GÜNÜMÜZDE EN YAYGIN SUÇ

Tarafların taleplerini değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, 3 zanlının itiraf içerikli beyanları olduğunu, Ceza Yasasında bu suçla ilgili tadilata gidildiğini ve günümüzde dünyanın en büyük sorunlarından biri İnsan Kaçakçılığı suçu olduğunu ifade etti. Yargıç Bilgeç, suçun organize bir şekilde işlendiğini belirterek soruşturmanın çok kapsamlı sürdüğünü zanlıların 2’ser gün daha tutuklu kalmasına karar verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu