DünyaGenelManşetToplum

İnsanların artık daha fazla kolları olacak, çalışmalar başladı!

Bilim teknoloji konuları teknolojinin gelişimiyle gerçek hayata uyarlanıyor. Halihazırda insansı robotların gelişimi devam ederken, teknololojinin gelişimiyle birlikte uzmanlar insanları robotlarla bütünleştirecek.

Bilim kurgu filmelerini mutlaka izlemişsinizdir. Genelde bu tür yapımlarda olağandışı karakterler yer alır ve yakın gelecekle ilgili bilim teknoloji unsurları izleyiciye aktarılır.

Robotlar yıllardır dizi ve filmlere konu olurken, teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık hayatımızın da bir parçası haline geldi. Öyle ki teknoloji devleri kendi insansı robotlarını geliştirerek bu alandaki girişimlerini gözler önüne serdi. Ancak bilim adamları bu işi biraz daha ileriye taşıyarak insanların da robotlarla bütünleştirilmesi üzerine çalışıyor.

İLK DENEMELER YAPILDI

Cambridge Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, insanların fazladan robotik bir kolu veya birçok uvzunun olabileceğinden söz ederken, bu teknoloji için ilk testlerini de gerçekleştirdi.

Araştırmacılardan  Dani Clode, üç boyutlu yazıcı ve robotik teknolojisini birleştirerek bir başparmak icat etti.

“Üçüncü Başparmak” adı verilen cihaz avuç içiyle el bileğinden bağlanıyor ve diğer parmaklarla organize biçimde, doğal bir uzvu gibi çalışıyor.

Söz konusu teknolojiyle birlikte günlük hayatta yapılan pek çok işin, ilave edilen robotik parmaklar sayesinde daha da kolaylaştırılması planlanıyor. Özellikle tıp ve diğer sektörlerde bu teknolojinin önemli rol oynaması beklenirken, ilerleyen zamanda teknolojinin diğer insanlar için de kullanılabileceği öngörülüyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu