KıbrısManşet

İnsanlığın son bulduğu yer KKTC’de; 65 kişi kaderine terk edilmiş durumda

Sınırüstü Köyünde bulunan Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi'nde insanlık dramı yaşanıyor. 65 kişinin kaldığı hasta ve bakıma muhtaç insanlar kaderine terk edildi.

Sınırüstü Köyünde bulunan Halk Vakfı Yaşlı Bakımevi’nde insanlık dramı yaşanıyor. 65 kişinin kaldığı hasta ve bakıma muhtaç insanlar kaderine terk edildi. Hastalara bakmak için bakım evine giden Göğüs Hastalıkları Klinik Şefi Dr. Mustafa Akansoy, duruma Nazi kampı benzetmesi yaptı.

Sorumlunun dahi bulunmadığı bakım evi hijyenden uzak, karanlık ve rutubet içinde ve dışkı kokularıyla karışmış bir durumda.

Akansoy, “Ortam Nazi Toplama Kampı ile yarışır durumda. Yazıklar olsun. Bu insanların paralarını alıp hizmet vermeyenlere lanet olsun” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Akansoy açıklamasında şu ifadelerin kullandı:

Sınırüstü Köyünde bulunan Halk Vakfı Yaşlı Bakımevinde 20 korona pozitif hasta olduğu tespit edilince bu akşam 3 hemşire arkadaşımla beraber hastalara bakmaya gittik. İlk önce sorumlu kimseyi bulamadık. 65 kişinin kaldığı çoğu yaşlı ve hasta insanlarımız kaderine terk edilmiş. Temizlik yok. Damdan yağmur suları akıyor. Bazı yerlerin sigortası atmış, aydınlatma yok. Binanın kapısına geldiğimizde kilitli olmadığını gördük, seslendik, kimse gelmedi. İçeri girdik. Bizi ilk karşılayan idrar ve dışkı kokuları oldu. Ama her yerde. Ortam Nazi Toplama Kampı ile yarışır durumda. Yazıklar olsun. Bu insanların paralarını alıp hizmet vermeyenlere lanet olsun.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu