GenelKıbrısManşet

İnsanlık dramı kıyılarımıza vurdu

İnsanlık dramı Kuzey Kıbrıs kıyılarına vurmaya devam ediyor. Savaştan kaçan ve yeni bir yaşam için umuda yolculuğa çıkan, kadın, çocuk, yaşlı, genç onlarca kaçak göçmen, insan kaçakçılarının tuzağına düştü ve ortaya yine bilindik manzaralar çıktı

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçan ve umut yolculukları çoğu zaman facia ile sonlanan yüzlerce savaş mağduru, Kuzey Kıbrıs’a ulaştığı zaman aynı ortak kaderi paylaşıyor

6’SI ÇOCUK 36 SURİYELİ GÖÇMEN…

Karşıyaka’da dün gece yarısı saatlerinde, insan kaçakçılığı zanlıları Kasım Duman’ın kullanımında ve Mehmet Ali Kızılkaya’nın yolcu olarak bulunduğu HE 965 plakalı Van aracı durduran polis ekipleri, karşılaştıkları manzara karşısında büyük şok yaşadı. Söz konusu Van aracın arka kısmında KKTC’ye kanunsuz olarak giriş yaptıkları tespit edilen; 28’i erkek, 6’sı çocuk ve 2’si kadın toplamda 36 Suriye uyruklu kaçak göçmen tespit edildi.

ALAYKÖY’DE SINIRA BIRAKILACAKLARDI…

Yürütülen soruşturma kapsamında, Suriye uyruklu göçmenlerin ülkeye, Karşıyaka bölgesinden kaptanı henüz tespit edilemeyen bir tekne ile kanunsuz olarak giriş yaptıkları ortaya çıktı. Yürütülen soruşturmada ayrıca, göçmenlerin Güney Kıbrıs’a kaçak yollarla geçiş yapmaları için insan kaçakçıları tarafından Alayköy’de sınıra yakın bir noktaya bırakılmak üzere söz konusu araçla yola çıktıkları öğrenildi.

CEZAEVİ’NDE BEKLEYİŞ, ARDINDAN TÜRKİYE’YE İADE…

Bir şekilde umuda yolculukları başarıyla sonuçlanan kaçak göçmenler ölümden beter durumlarla karşı karşıya kalıyor. Ülkeye giriş yaparken yakalanan ve mahkemeye çıkarılan göçmenler, soruşturmanın tamamlamasının ardından cezaevine gönderilecek. İnsan tacirlerine bütün maddi birikimlerini kaptırarak Kuzey Kıbrıs’a ulaşabilen göçmenler, eski Merkezi Cezaevi’nde süren bekleyişin ardından yeniden Türkiye’ye iade edilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu