GenelKıbrısManşetToplum

İnsanlık öldü mü!

Karnını doyurmak için dilenen Gürsel Emindayı, mandıralarla iç içe, hayvan dışkılarının arasında yaşamaya mahkûm edildi

Karnını doyurmak için dilenen Gürsel Emindayı, mandıralarla iç içe, hayvan dışkılarının arasında yaşamaya mahkûm edildi.

DEVRİM DEMİR

BİR KENARA ATILDI
Düzova köyünde insanlık dramı yaşanıyor. Gürsel Emindayı’nın yaşam hikayesi yürek burkarken, köy halkı yaşlı adama sahip çıkılması için çağrı yaptı. Ayakkabılarının altı delik deşik, kıyafetleri yırtık haline rağmen yüzünden gülümseme eksik olmayan Gürsel Emindayı’yı ailesi kaderine terk etti. GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Emindayı, devletten yardım maaşı olduğunu ancak eline bir kuruş geçmediğini anlattı, “Açım, devletten aldığım maaşıma ailem el koyuyor. Beni de köyün dışında elektriği, suyu, tuvaleti olmayan bir odada yaşamaya mahkûm ettiler” dedi. Düzova köyünde yaşayanlar, çaresiz adamın bazen sokaklarda, bazen de arabaların altında uyuduğunu ve hayatından endişe ettiklerini belirtti.

GÖRÜNTÜSÜ YÜREK BURKTU
Giydiği ayakkabılarının tabanı yok, kıyafetleri kir, pas içinde ve gömleği paramparça. 62 yaşındaki adamın çaresiz görüntüleri ‘bu kadar da olmaz’ dedirtti. “Annem yaşasaydı ben aç kalmazdım, bu hale düşmezdim” sözlerini ifade eden Emindayı, bütün gün sokak sokak geziyor ve önüne gelenden bir parça ekmek almak için para dileniyor. Kaldığı yer insani koşullardan çok uzak olan Emindayı’nın banyo yapacak yeri yok, tuvaletin olduğu yer ise hastalık saçıyor. Mandarların dibindeki kulübede, hayvan dışkıları ve sineklerle iç içe yaşayan Emindayı, kendisine uzatılacak yardım eli için yetkililere seslendi.

“KÖYÜN BÜYÜK YARASI”
Düzova muhtarı Yılmaz Yılmazoğulları, yaşlı adamın içler acısı durumunun köyün büyük yarası olduğunu söyledi. Yardım için Sosyal Hizmetler Dairesi’ne gittiklerini ve oradan oraya gönderildiklerini dile getiren Yılmazoğulları, “Sosyal Hizmetler Dairesi adamın kendisinin gelmesi gerektiğini söylüyor. Bu adam oraya gidebilse bu halde olmazdı, bizi polise yolluyorlar oradan oraya top gibi atıyorlar. Devlet bu adama madem maaş veriyor takibini de yapmalı” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu