KıbrısManşetSiyasetToplum

İnsanoğlu hemen adapte oluyor

Seçimin sonuçları kimin lehine sonuçlanırsa sonuçlansın Türkiye’nin Kıbrıs’ta izlediği mevcut siyaset konjonktürle birlikte illa ki değişecek.. Ve bu değişimle birlikte kimse de eve gitmeyecek

Türkiye’de seçim sonrası Kıbrıs politikasında bir değişikliğe gidilirse istifa ederim dedi Cumhurbaşkanı Ersin Tatar.

Gider kanal T’de onurumla otururum diye ekledi.. Türkiye’deki seçimde ne olur bilemem, takdir TC vatandaşlarının.

Dolayısıyla seçimden çıkan sonuçları hep birlikte göreceğiz, ve fakat şu an izlenen politikanın sürdürülebilir bir yanı olmadığını herkes biliyor, dolayısıyla Türkiye’nin Kıbrıs’ta halihazırda izlediği politikayı her an terk edebilir gerçeğini de hesaba katmakta fayda var. Nitekim seçimin sonuçları kimin lehine sonuçlanırsa sonuçlansın Türkiye’nin Kıbrıs’ta izlediği mevcut siyaset konjonktürle birlikte illa ki değişecek.. Ve bu değişimle birlikte kimse de eve gitmeyecek.

Daha açık belirteyim. Sayın Tatar da görev süresini tamamladığı güne kadar makamda kalmaya devam edecek. Kısacası yeni siyasette de tutunacak argümanlar bulacak kendine. Nitekim  tarih bu gibi hadiselerin örnekleri ile  doludur, insanoğlu içinde bulunduğu koşullara kolayca adapte olabilir. Türkiye’de seçimleri kim kazanırsa kazansın, Kıbrıs politikasında şu an izlenen politikanın sürdürülemeyecek durumda  olduğunun idraki içinde olacağını düşünüyorum. Dolayısıyla Türkiye’nin olası bir Kıbrıs politikası değişikliğinin seçimlerin sonuçlarından bağımsız olarak uluslararası ilişkilerin getireceği konjonktürün bir gereği olacağını görmek gerekiyor..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu