DünyaGenelManşetToplum

Instagram’a NFT’ler de eklenecek

Mark Zuckerberg, Instagram'ın yakında NFT’leri ekleyeceğini söyledi.

Meta’nın kurucu ortağı ve CEO’su Mark Zuckerberg, NFT’lerin yakında Instagram’a geleceğini söyledi.

Zuckerberg’e göre, Instagram ekibi şu anda bazı teknik zorluklar üzerinde çalışırken, yakında gelecek olan bir güncelleme NFT’lerin şirketin fotoğraf ve video paylaşım uygulamasına entegrasyonunu sağlayacak.

Yakın vadede NFT’leri Instagram’a getirmek için çalışıyoruz. Bugün tam olarak ne olacağını açıklamaya hazır değilim. Ancak önümüzdeki birkaç ay içinde, NFTlerinizi platforma getirme yeteneği ve doğrudan Instagram üzerinde NFT yaratabilmek zamanla mümkün olacak

Ayrıca, NFTlerin bir gün şirketin dijital ürünlerle kazançlı, birbirine bağlı bir sanal dünyaya dair büyük vizyonunu paylaşan Metaverse’de rol oynayabileceğini söyledi.

Zuckerberg “Metaverse’de avatarınızın giydiği kıyafetlerin temel olarak bir NFT olarak basılabileceğini ve onu farklı yerleriniz arasında alabileceğinizi umuyorum. Bunun gerçekten sorunsuz olması için üzerinde çalışılması gereken bir sürü teknik şey var” diye ekledi.

Bu yılın başlarında Twitter, premium kullanıcıların sahip oldukları bir NFT’yi profil resimleri olarak belirlemelerine olanak tanıyan bir özellik sunmuştu.

Ayrıca Youtube yönetimi, YouTube içerik oluşturucularının para kazanmasına yardımcı olmak için NFTler de dahil olmak üzere Web3 teknolojilerini sistemlerine entegre etmeyi düşündüğünü duyurmuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu