KıbrısManşetSiyaset

İrade buysa vay halimize

Her ne kadar da kapatılan belediyelerin personeli mağdur edilmeyecek dense de bu muğlak bir akıbeti beraberinde getirecek. Belediyelerin belediye borçları, uyum belirsizliği vs. vs

Belediyelerde reform yapılmasına asla karşı değilim. Ve fakat bunun gerçek anlamında icra edilmesi gerekir. Reform terim olarak “yeniden düzenlemek, şekil vermek” anlamına gelmektedir. Yapılacak reformun kamu yararı için olması ise önemli bir unsurdur. Hepimizin de farkında olduğu üzere ülkemizde uzun bir süredir demokratik yaşam ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Baskıcı bir anlayışın tahakkümü altında siyaset kurumu dizayn edilmeye çalışılmaktadır. UBP,YDP ve DP ise bu müdahalenin gönüllü siyasi kurumlarıdır. Hoş CTP’de sözde buna engel teşkil etmek maksadıyla tasvip etmediği bu müdahalenin oyuncuları arasında yer aldı.

Dolayısıyla o gün CTP göstermelik  demokrasi anlayışı içinde biz meşruyuz diyerek hukuk, teamül ve demokrasiden yoksun bir düzen olacağını bile bile rol almayı kabul etmeyi yeğledi. Sonuç olarak Mecliste saatlerce boşa konuşan bir muhalefet ve onu dinlemeyen bir iktidar olduğunu bir kez daha gördük. CTP’nin meşruiyetini sorguladığı bir hükümete şu veyahut bu şekilde Mecliste kalıp  muhalefet yapması ise büyük bir çelişkidir. Velhasıl öncekiler gibi şimdi belediyeler konusu da yargıya havale..

Lakin Mecliste ve Meclis dışında yaşananlar hiç kimsenin görmeyi arzu etmediği görüntülerdi. Meclis içinde yanlışın ne olduğunu herkesin bildiği halde milletvekillerinin birbirlerini anlamamaktaki yaklaşımları, Meclis Başkanı Sayın Töre’nin üslubu ve kullandığı kelimeler, Meclis dışında Polis güçlerinin halka karşı aldığı tavır ve orantısız güç kullanımına yönelmesi hiçbirimizin görmek istediği görüntüler değildi. Şu açıkça görülüyor ki bu yasa tasarısında Anayasaya aykırı unsurlar var.

Her ne kadar da kapatılan belediyelerin personeli mağdur edilmeyecek dense de bu muğlak bir akıbeti beraberinde getirecek. Belediyelerin belediye borçları, uyum belirsizliği vs. vs..

Dolayısıyla yasanın belirsizlikleri, eksikleri yeterince konuşulmadı. Kapatılan belediyelerin   çalışanları ve bölge halklarının yaşayabileceği sıkıntılar göz önüne alınması gerekirdi, alınmadı.

Velhasıl görünen o ki; Mecliste ve sokakta verilen mücadele boşa kürek çekmekle eş anlama getirildi. Bu mevzu da yine mahkemeye kaldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu